Filipinleri' vuran Surigae tayfunu nedeniyle 2 ayrı gemi sürüklenerek karaya oturmuş, 100 metre boyundaki Cebu Great Ocean isimli nikel cevheri yüklü Filipinler bayraklı amfibi geminin 20 mürettebatının tamamının cankurtaran salıyla gemiyi terk ederek kaybolduğu açıklanmıştı. Olayın ardından 7 kişinin kurtarıldığı açıklanırken aynı bölgede kıyı şeridi boyunca yerel halk tarafından dört denizcinin ise cesedi bulunmuştu.

İki kayıp mürettebatın daha cesedini bulundu!

Filipin Sahil Güvenlik ekipleri, tayfunda sürüklenerek karaya oturan Cebu Great Ocean amfibi gemiden can salıyla ayrılarak kaybolmuş iki kayıp mürettebatın daha cesedini bulduğunu açıkladı. Bulunan denizcilerle birlikte ölü sayısı 6'ya yükseldi.

Mürettebat terk etti, gemi batmadı!

Gemi demirini kaybettikten ve su almaya başladıktan sonra geminin 20 mürettebatının tamamının gemiyi terk ettiği, bununla birlikte, Cebu Great Ocean isimli geminin batmadığı belirtildi. Gemi demir yerinden yaklaşık 40 mil uzaklaştı ve Barangay Cantapoy yakınlarında karaya oturdu.

PCG (Filipinler Sahil Güvenlik), gemi sahibi tarafından gönderilen özel bir uçağın da yardımıyla kaybolan yedi mürettebatı aramaya devam ediyor. 

PCG'ye göre, amfibi gemisi karaya oturduğu esnada nikel cevheri ve yaklaşık 2.000 litre dizel yakıt taşıyordu. Olayda herhangi bir kirlilik bildirilmedi.

Editör: TE Bilişim