Hollanda ve Belçika Sahil Güvenlik ekipleri, bir kimyasal tankerin ardından açık deniz rüzgar çiftliğindeki bir temelle çarpıştıktan sonra Hollanda kıyılarında sürüklenen Malta bayraklı bir dökme yük gemisinden 18 mürettebatı başarıyla kurtardı.

Önce demiri sonra dümeni!

Hollanda Sahil Güvenlik, kazanın sabah saatlerinde, gemilerin Amsterdam yakınlarında açıkta beklediği yoğun bir bölge olan Ljmuiden demirleme sahasında meydana geldiğini belirtti. 23 Ocak tarihinden beri demirde bekleyen 2013 inşa Malta bayraklı yük gemisi Julietta D'nin saatte 75 mil hıza ulaşan rüzgarda demirini kaybettiği ve kontrolden çıktığı bildirildi. Sürüklenen 37.200 dwt ve 189 metrelik yük gemisinin daha sonra dümeninin de arızalandığı ve manevradan aciz kaldığı anlaşıldı.

Sürüklenen Julietta D ilk olarak demirde bekleyen kimyasal tanker Pechora Star ile çarpıştı. 13.000 dwt'lik 2011 inşa Pechora Star isimli tankerin az hasar gördüğü ve demirde beklemeye devam ettiği anlaşıldı. 

18 mürettebat 1 saatlik operasyonla kurtarıldı!

Diğer yandan Julietta D isimli yük gemisinin sürüklenmeye devam ettiği ve tankere çarptıktan sonra su almaya başladığının bildirilmesi üzerine gemiyi tahliye etme kararının alındığı anlaşıldı. Bölgeye Hollanda ve Belçika Sahil Güvenlik ekipleri devriye botu ve helikopter sevk etti. 18 kişilik mürettebatın yük gemisinin güvertesinden 1 saat süren operasyon ile kurtarıldığı bildirildi.

Diğer yandan terk edilen Julietta D isimli geminin, şu anda inşa aşamasında olan Hollandse Kust rüzgar çiftliği alanına girerek fırtınada sürüklenmeye devam ettiği öğrenildi. Hollanda Sahil Güvenlik, geminin rüzgar çiftliğindeki temellerden birine çarptığını bildirdi.

Yapılan son güncellemede, Sovereign isimli Hollanda Sahil Güvenlik kurtarma römorkörünün Julietta D'yi yedeklediği ve gemi Rotterdam limanına çekilmeden önce havanın sakinleşmesinin  beklendiği açıklandı.

Editör: TE Bilişim