Dün, Yalova Altınova'da faaliyet gösteren Sefine Tersanesi’nde yurt dışından gelen bir geminin tank bölümünde kaynak yapıldığı sırada gaz sıkışması nedeniyle oksijen tüpünde patlama yaşandı ve 5 işçi yaralandı. Konuyla ilgili olarak bugün Sefine Tersanesinden açıklama yapıldı.

Açıklama şöyledir:

Tersanemize tamir/bakım için gelen gemide, dün akşam saat 19:45 sularında parlama sonucu hafif maddi hasarlı bir kaza meydana gelmiştir.

Kaza, geminin çalışma yapılmayan slop tanklarından birinde meydana gelmiş olup parlamanın sebebi araştırılmaktadır. Parlamanın gerçekleştiği tankta veya yakınlarında çalışma olmamasına karşın, parlamanın şiddetinden dolayı, geminin çalışma izni alınmış bir başka kısmında çalışma yürüten 5 işçi kazadan etkilenmiştir.

Kaza anons edilir edilmez, kaza mahalline, tam teçhizatlı sağlık ve yangın ekiplerimiz intikal etmiş, gerekli müdahale yapılmıştır. Kaza mahalli emniyete alınmış, gemi üzerindeki personel tahliye edilmiştir. Kazadan etkilenen işçiler, Yalova Devlet Hastanesine sevkedilmiş, hastane tarafından tedbiren müşahede altına alınmışlardır. Yapılan muayeneler ve müşahede sonucunda hiçbir sağlık problemi olmadığı tespit edilen 5 işçi hastane tarafından aynı gece taburcu edilmiştir. Mahallinde yapılan tespit ve incelemeden sonra, gemide tekrar çalışmalara başlanmasına izin verilmiştir.

Kamuyouna saygıyla duyurulur.

Editör: TE Bilişim