Geminin 13 Aralık'ta buza sıkıştığı ve mürettebatın gemiyi buzdan kurtarmak için yürüttüğü çalışmaların başarısızlıkla sonuçlandığı bildirildi.Sparta III'e bir açık deniz römorkörünü yönlendirildi. Sibirya'da kış mevsiminin de hızla şiddetini artırması nedeniyle Sparta III gemisinin operatörü Oboronlogistics buz kırıcı için acil yardım çağrısında bulundu.

Nükleer buz kırıcı gönderilecek!

Oboronlogistics, verdiği demeçte; "Önümüzdeki günlerde, gemiye güvenli seyir alanına kadar eşlik etmek üzere bir nükleer buz kırıcı gönderilecek. Gemide gerekli gıda malzemeleri mevcut. Kaptanla iletişim sürdürülüyor. Geminin mürettebatı için hayati bir tehlike yok." ifadelerini kullandı. Gemini buzlara sıkıştığı görüntüler ise medya ile paylaşılmadı.

Sparta III, Almanya'da Germanischer Lloyd tarafından buz sınıfı E3 olarak 2009 yılında inşa edilmiş bir Con-ro gemisidir. 2017'de satın alınan ve şu anda Oboronlogistics'in filosundaki en büyük gemi olan Sparta III Rus ordusu için ulaşım hizmetleri sağlıyor.

Oboronlogistics ayrıca, Baltık'ta Polonya ile Litvanya arasında izole bir karakol olan Kaliningrad dış bölgesi ile Baltysk şehri arasındaki operasyonlarda faaliyet göstermekte.

Editör: TE Bilişim