Petkim Aliağa Tesislerinde  No 5 rıhtımda bugün 20.00 de yükleme için yanaşan İtalyan Bandıralı M/T SYN ZANIA adlı gemide patlama meydana geldiği haber alındı. 

İzmir'in Aliağa ilçesindeki Petkim Limanı'ndaki bir gemide henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı patlama meydana geldi. Patlama sonrasında gemide yangın çıktı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sahil güvenlik, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

İlk belirlemelere göre patlama meydana gelen tanker İtalyan bayraklı 2008 yapımı M/T SYN ZANIA adlı 95 metre uzunluğundaki tanker. 

Bölgede bulunan SANMAR Denizcilik'e ait 3 adet Fi-Fi 1 kapasiteli römorkör söndürme faaliyetinde bulunuyor. 

Doğruluğu teyid edilmemiş bilgilere göre gemide 16 kişilik mürettebatın bulunduğu, mürettebattan 10 kişinin acil olarak hastaneye kaldırıldığı. geri kalanlardan haber alınamadığı bildiriliyor...

Bir görgü tanığı; "Patlama v e yangın  saat 23.14 de meydana geldi. 23.17 de denize atlayan 7-8 kişi kurtarıldı ve römorkörler yangına müdahale etmeye başladı. Gemide toplam personel sayısı 16 diğerlerinin akibeti hakkında bilgi henüz yok. 23.50 itibarı ile yangın kontrol altına alınmak üzere. "dedi...

KAYMAKAM AÇIKLAMA YAPTI: "YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ"

Aliağa Kaymakamı Erhan Günay yaptığı açıklamada şunları söyledi: “SOCAR’a ait Petkim Limanı’nda demirli gemide patlama nedeniyle yangın meydana geldi. Yaralanan 15 İtalyan ve 1 Romanya vatandaşı hastaneye kaldırıldı. Karadan ve denizden müdahale edilen yangın kontrol altına alındı.”

1 ÖLÜ 1 AĞIR YARALI

Kaza yerinden gelen en son haberlere göre  mürettebattan 1 kişinin yaşamını yitirdiği 1 kişinin ise ağır yaralı olduğu öğrenildi. 

Editör: TE Bilişim