3 Haziran Perşembe günü Tayvan'da sosyal medyada ortaya çıkan video, Kaohsiung Limanı'nda büyük bir konteyner vincinin çöktüğünü ve hayatlarını kurtarmak için kaçan işçileri gösteriyor.

TVBS'nin bildirdiğine göre, Perşembe günü saat 11:00'de polis, Kaohsiung Limanı'nın 70 numaralı İskelesi'ndeki Yang Ming Deniz Taşımacılığı A.Ş.'nin konteyner sahasında bir liman vincinin çöktüğüne dair bir rapor aldı.

Kazadan önce, yaygın olarak OOCL olarak bilinen Orient Overseas Container Line tarafından işletilen "OOCL Durban" adlı 316 metre uzunluğundaki dev konteyner gemisinin, bir konteyner vincine çarpmadan önce tehlikeli bir şekilde rıhtıma yaklaştığı görüldü.

Olayın dramatik bir videosunda, devasa çelik vincin rıhtıma çökerken feci bir yapısal sorun yaşadığı görülüyor.

Konteynerler daha sonra yukarıdan yağan kreyn enkazı etkisiyle domino taşları gibi yuvarlanıyor. Liman işçileri, uçan konteynırlara çarpmamak için canlarını kurtarmak için koşarken görülüyor.

Bir kişi yaralandı

Şu anda, Chang soyadlı 58 yaşındaki bir liman işçisinin sağ kolunda yırtılma olduğu, ancak bilincinin açık olduğu ve muayene ve tedavi için hastaneye gönderildiği bildirildi.

İki mühendis kreynde mahsur kaldı

Kazanın ardından vincin içinde iki mühendis mahsur kaldı. Soyadının Lin olduğu 33 yaşında bir erkek ve Yang soyadlı 31 yaşında bir adam olduğu tespit edildi.
UDN'nin bildirdiğine göre, kurtarıcılar 60 metrelik direk tipi pergel vinç kullanarak adamları enkazdan 12:44'e kadar alabildiler. Olay yerindeki görgü tanıklarına göre, adamlar kazadan dolayı travma geçirdiler, ancak ciddi şekilde yaralanmış gibi görünmüyorlardı.

IMO: 9567673

Name: SEROJA ENAM

Vessel Type - Generic: Cargo

Vessel Type - Detailed: Container Ship

Status: Active

MMSI: 351109000

Call Sign: 3FFV6

Flag: Panama [PA]

Gross Tonnage: 87697

Summer DWT: 90079 t

Length Overall x Breadth Extreme: 316 x 45.6 m

Year Built: 2011

Editör: TE Bilişim