Cumartesi günü 150 metrelik Commodore isimli feribotun Brooklyn tarafındaki Williamsburg Köprüsü'nün kuzeyinde karaya oturduğu ve su aldığı açıklandı.

New York Sahil Güvenlik olay yerine liman devriye gemileri ile intikal etti. New York polis teşkilatı ile itfaiye teşkilatına ait personel, 118 yolcuyu ve 7 mürettebatı feribottan güvenli bir şekilde tahliye ettikten sonra su tahliye operasyonlarını yürütmek için gemiye bindi. Su tahliyesinin ardından ticari gemi kurtarma şirketleri ile anlaşma sağlandığı açıklandı.

New York Şehri İtfaiye Teşkilatı Başkan Yardımcısı Michael Gala, "NYU hastanesine kaldırılan mürettebatın bir üyesi dışında herhangi bir yaralanma olmadı. Güvenli bir operasyondu.'' ifadelerini kullandı. 

Seastreak yaptığı açıklamada geminin makine gücünü ve dümen kontrolünü kaybettiğinde Manhattan'daki East 35th St.'ye gitmek üzere East River'da seyretmekte olduğunu söyledi. Feribotun Doğu Nehri'nin Brooklyn tarafındaki Bushwick Inlet'e sürüklendiği ve orada karaya oturduğu belirtildi. Seastreak'e göre, kaptan ve mürettebat, yolcuları karaya oturmadan önce yerlerine oturmaları ve beklemeleri için birkaç kez uyarmak zorunda kaldı.

Editör: TE Bilişim