İtalyan bir milyardere ait lüks bir süperyat, Akdeniz'de seyreden MV Brattinsborg adlı geminin güvertesinden düştükten sonra denizde kayboldu.
40 metre (130 fit) Baltık 130 Özel yelkenli yat, moda varisi Pier Luigi Loro Piana'nın sahibi olduğu "My Song", olay gerçekleştiğinde İspanya'nın Mallorca adası ve İtalyan Cenova kenti arasında taşınıyordu. Deniz takip verilerinin desteklediği basında çıkan haberlere göre, Karayipler’den olan yolculuğunun son ayağıydı.
Ödüllü yat daha sonra denizde yarı yarıya suya batık halde görüntülendi.


Haziran ayında My Song, İtalya'nın Sardunya adasında Porto Cervo'da düzenlenecek olan yıllık Loro Piana Superyacht Regatta'da daha önceki yarışın şampiyonu sıfatıyla yarışacaktı. Regatta, Forbes dergisine göre, aynı adı taşıyan en üst düzey giyim şirketinin varisi olan ve 2018'de yaklaşık 1.6 milyar dolar değerinde olan Loro Piana'da bulunuyor.
Yat, World Superyacht Awards'daki En İyi Yat dahil olmak üzere birçok ödül ve unvanın sahibiydı. Ayrıca geçen yılın RORC Transatlantik Yarışında bir hız rekorunu da kırmıştı.
Ödüllü tekne yük gemisinden denize düştü ve daha sonra yarı batık olarak resmedildi.
Yatın nakliyesinden sorumlu lojistik şirketi olan Peters & May, Pazar günü teknenin kaybını doğrulayan bir bildiri yayınladı.
Peters & May İcra Kurulu Başkanı David Holley yaptığı açıklamada. "MV Brattinsborg'un güvertesinden 26 Mayıs 2019'da yaklaşık 0400hr LT'de bir yatın kaybedildiğine dair bilgi aldık. Yat, My Song adlı yelkenli tekne. Arama ve kurtarma için  gerekli girişimler başlatıldı "dedi. 
Holley, olayın nedeniyle ilgili bir soruşturmanın başlatıldığını doğruladı ve ilk değerlendirmenin, yatın üzerine oturtulduğu kaidenin yolculuk sırasında "çöktüğü" sonucuna vardığını ekledi. Kaidenin, yatın sahibinin kendi personeli tarafından monte edildiği bildirildi.
2016 yılında tamamlanan My Song, uzman Fin tekne yapımcıları Baltic Yachts tarafından, gelişmiş karbon fiber laminattan yapılmış "son teknoloji ürünü, çok amaçlı özel süper yat" olarak tanımlandı.
Moda varisi Pier Luigi Loro Piana'nın sahibi olduğu özel tekne, olay gerçekleştiğinde Mallorca ve Cenova arasında taşınıyordu.


Yat, seyir veya yarış için değiştirilebilir ana yelkenler ve sert bir itici olarak iki katına çıkabilen geri çekilebilir bir itme sistemi gibi yüksek performanslı teknik özelliklerle donatılmıştı.
My Song, sekiz kişiye kadar hizmet verebiliyor ve tasarım özellikleri arasında "gövde ve üst yapı limanlarına sahip muhteşem bir güverte salonu" ve "panoramik dıştan manzaralar sunan tavan pencereleri" vardı.
Baltık Yatları sözcüsü şirketin olayın özellikleri hakkında yorum yapamamasına rağmen "çok üzücü bir haber ve mal sahibi için üzüntülerimizi bildiriyoruz" dedi.
Şirket, geminin bedeli hakkında yorumda bulunmadı.

Editör: TE Bilişim