Musul'da feribot battı: 45 ölü 

Gelen son dakika bilgisine göre, Musul'da Dicle Nehri'nde kapasitesinin üstünde yolcu taşıyan bir feribot battı. Olayda en az 45 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi..

Irak'ın Musul kentinde Dicle Nehri üzerinde sefer yapan bir teknenin battığı, olayda en az 40 kişi hayatını kaybettiği ve 12 kişinin kurtarıldığı bildirilirken ölenlerin çoğunun çocuk ve kadın olduğu belirtildi.

Irak'ta Dicle Nehri açıklarında bulunan El-Cezire Parkı'nda 170 kişiyi taşıyan bir feribotun batması sonucu 45 kişinin öldüğü ve 100’den fazla kişinin yaralandığını belirtildi.

İlk alınan bilgilere göre, Dicle Nehri'nin Musul'a yakın bir kısmında meydana gelen olayda tekne, kapasitesinin üzerinde yüklenmeye maruz kaldı.

Teknenin kısa süre sonra battığı ve en az 45 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi. Ölenlerin çoğunun çocuk ve kadın olduğu bildirildi.

Irak Sivil Savunma yetkilileri, olayda 45 kişinin öldüğünü, 100'den fazla kişinin ise yaralandığını söyledi. Yerel kaynaklar, feribotun kapasitesinin 50 kişilik olduğunu iddia ediyor.

Musul Sivil Savunma İdaresi Başkanı Hüsam Halil, yaptığı açıklamada teknede bulunanların büyük çoğunluğunun kadın ve çocuklardan oluştuğunu ve yüzmeyi bilmediklerini ifade etti. Halil, arama kurtarma ekibinin yoğun uğraşlar verdiğini ve şimdiye kadar 12 kişi kurtarıldığını söyledi.

Irak Sağlık Bakanlığı yetkilileri, 30 kişinin Musul'daki Adli Tıp Kurumu'na getirildiğini duyurdu.

Editör: TE Bilişim