3 kişinin ölmesine ve birinin kaybolmasına neden olan kaza, Mauritius Liman İdaresi tarafından işletilen römorkör Sör Gaëtan Duval’ın ihtiyaç olması halinde hazır bulundurmak üzere  Wakashio isimli geminin kıç enkazının yakınında konumlandırılacak boş bir petrol mavnasını çekerken yaşandı.

Yerel basında çıkan haberlere göre römorkör şiddetli dalgalara yakalandı ve çektiği mavna römorkörün gövdesine çarparak batmasına neden oldu. Römorkörde sekiz mürettebat vardı ve hemen yapılan arama ve kurtarma operasyonunda, mürettebat üyelerinden dördü bir cankurtaran botuyla kurtarılarak yerel hastaneye kaldırıldı.

Arama kurtarma devam ederken iki mürettebat üyesinin kayıp olduğu bildirilmiş ve kazada ölen iki mürettebat üyesinin cesetleri bulunmuştu. Bugün, 1 Eylül’de ise başka bir mürettebat üyesinin cesedi bulundu ve ölü sayısı üçe çıktı. Bir kişi ise hala kayıp.

Römorkörün batması ve mavnanın sürüklendiğinin görülmesi petrol sızıntısına dair yeni korkular uyandırdı ancak Çevre Bakanlığı, şu ana kadar römorkörde petrol sızıntısı tespit edilmediğini ve kaza meydana geldiği sırada mavnanın boş olduğunu bildirdi.

Bu, Japonlara ait dökme yük gemisi Wakashio'nun 25 Temmuz'da karaya oturması ve petrol sızdırmasının ardından yaşanan en son trajik olay olarak kayıtlara geçti.

Editör: TE Bilişim