Olayla ilgili ilk raporlarda Maersk, geminin gücünü kısa süreliğine kaybettiğini açıkladı. 13.100 TEU'luk gemiden gelen bilgiler incelendikten sonra, 17 Şubat'ta Kuzey Japonya'nın 45 deniz mili açıklarında seyreden geminin üç ila dört dakika boyunca motor gücünü kaybettiği bildirildi.

Hiçbir arıza tespit edilemedi!

Gemide hiçbir arıza veya bakım sorunu tespit edilmediğini belirten Maersk; "İlk analiz, motor yağ basıncının bir güvenlik sistemini tetiklediğini ve motorların kapanmasına neden olduğunu gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Manevra kabiliyetini kaybetti, kendi etrafında döndü!

Geminin manevra kabiliyetini kaybetmesi şiddetli fırtınaya denk geldi ve gemi kendi etrafında dönmeye başladı. Geminin bu hareketi, 260 konteynerin denizde kaybolmasına ve 65 konteynerin hasar görmesine neden oldu.Geminin ayrıca hafif hasar gördüğü belirtildi.

1 Mart'ta Maersk’in haftalık TP6 Asya / ABD Batı sahili servisi için Los Angeles’a gitmek üzere Çin’in Xiamen’inden yola çıkan Maersk Eindhoven'ın AIS verierinden, itiş gücü geldikten sonra bir süre daha olağan ticari rotasında seyretmiş olabileceği anlaşılıyor.

Asya'ya geri dönüyor!

Olaydan sonra Maersk, geminin normal şekilde çalıştığını, hasarlı konteynerlerin tahliyesi, inceleme ve onarım için Kuzey Asya'da bir limana döndüğünü bildirdi. Sığınma limanının adı duyurulmamış olsa da, geminin AIS'si 1 Mart'ta varmak üzere Yokohama, Japonya'yı gösteriyor.

Müşterilere gemi ve kargo durumu ile ilgili henüz bilgi verilmedi. 

Editör: TE Bilişim