Maersk'e ait 2021 inşa Rich Rainbow isimli ürün tankeri 7 Nisan günü, Filipinler Manila Körfezi demirleme sahasında Ivy Alliance isimli 2011 inşa Yunan dökme yük gemisi ile çarpıştı.

Kaza anında kısmen yükü olduğu belirtilen Rich Rainbow'un kumanya almak ve mürettebat değiştirmek için geldiği Manila demirleme sahasından ayrılmak üzere manevra yaptığı belirtilirken, aynı şekilde Yunanistan merkezli Marla Dry Bulk Shipmanagement tarafından yönetilen dökme yük gemisi Ivy Alliance'in de kaza anında yüklenen kömür ile Endonezya'dan Zhenjiang Çin'e seyrettiği, ancak Manila'yı geçtikten sonra kumanya almak ve mürettebat değiştirmek üzere 7 Nisan sabahı geri körfeze geri döndüğü açıklandı.

15 metrelik yarıklar oluştu!

Çarpışma sonucunda her iki geminin de ciddi hasarlar aldığı Rich Rainbow isimli tankerin sancak bordasında su hattının üzerinde yaklaşık 20 metrelik yarık açıldığı görüldü. Aynı şekilde Ivy Alliance isimli dökme yük gemisinin de baş sancak bölgesinde, yine su hattının üzerinde 10-15 metre uzunluğunda bir yarık açıldığı belirtildi.

  8 Nisan itibariyle, her iki geminin de Manila demirleme sahasına demirlediği açıklandı.

Editör: TE Bilişim