Lexa Maersk konteyner gemisi 18’ Mayısta Roterdam’a varacak, APM Terminal’ine yanaşacak ve virüs bulaşmış olma olasılığı mevcut olan mürettebat tedavi edilecekti.

Lexa Maersk, ABD Virgin adaları’nda, Medevac’a yolculuk yaparken, Charlotte Amelie’de hastaneye kaldırılan bir mürettebat için yolculuğuna ara vermişti.

Daha sonra Maersk, APMTR’den geminin yanaşmasına izin verilmesini istedi. Kaptan da dahil olmak üzere diğer 6 mürettebata muhtemelen virüs bulaştığı belirtildi.

Ancak Gemi AIS (Otomatik Tanımlama Sistemi)’te 12 Mayıs’tan bu yana kayıp. 12 Mayıs akşamında son konumu Azores SW idi ve varış limanı ilan edilmemiş bir şekilde Kuzey Avrupa’ya doğru seyrediyordu.
 
8 Mayıs 2020 Tarihli Haberde;

Denizcilik Bülteni'ne bildirildiği üzere, konteyner gemisi LEXA MAERSK, yolculuğunu durdurmak zorunda kalmıştı ve ateş belirtileriyle anlaşılan hasta bir denizciyi tahliye etmek için Virgin adalarının başkentteki görevlilerine çağrıda bulunmuştu.

Gemi Tangier Fas'a bağlı 1 Mayıs'ta Colon Panama'dan ayrılmıştı. Bildirildiğine göre, 6 Mayıs'ta başka bir gemiden denize düşen bir adamın SAR (arama ve kurtarma) görevine katılmak üzere yönlendirilmişti. 7 Mayıs'ta gemi aramayı askıya aldı ve Charlotte Amalie'ye yöneldi. 8 Mayıs 13:00 UTC itibariyle de limandan demir atıp ve beklemeye başlamıştı.

Editör: TE Bilişim