Konteyner gemisi ile pilot bot çatıştı

Konteyner gemisi GODSPEED'in Tayvan'ın Taipei limanına girişi sırasında kendisine eşlik eden pilotmotoru ile çarpışması sonucunda 1 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi ise kayboldu.

9 Mart'ta gerçekleşen kaza, 2007 yapımı, 500 TEU kapasiteli konteyner gemisi GODSPEED'in Tayvan'ın Taipei limanına girişi sırasında kendisine eşlik eden pilot motoru ile çatışması sonucu meydana geldiği kaydedildi.  Kaza esnasında pilot motorunun kaptanı ve bir mürettebat yaşamını yitirirken pilot motorunda kılavuz kaptan bulunmadığı bildirildi. 

Kazayla ilgili Tayvan Ulaşım Güvenliği Kurulu dün Pazartesi gecesi meydana gelen kaza ile ilgili çarpışma soruşturması başlatacağını söyledi.

Kaza, saat 08: 48'de, Hong Kong limanına kayıtlı kaonteyner gemisi Godspeed'in limanın pilot motoru ile çarpışması neticesi meydana geldi.

 Limana girip çıkan gemilere kılavuz kaptan transferinde kullanılan pilot teknesi kazadan sonra alabora oldu.

Kurul, ne pilot botun ne de geminin herhangi bir petrol sızıntısı yapmadığını söyledi.

Başmüfettiş, kaza hakkında bilgi toplamak için bir görev gücü oluşturacak ve kurulun web sitesindeki soruşturmanın ilerleyişi hakkında halkı düzenli olarak bilgilendireceğini söyledi.

Liman ve Denizcilik Bürosu'nun Kuzey Denizcilik Merkezi'nin de bir soruşturma yürüteceğini belirten kurul, yaptığı açıklamada, kaza ve geminin pilot tenesinin seyir izlerinin ayrıntılarına sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Merkez, geminin kaptanı ve diğer mürettebat üyeleri ile kaza sorumluluğunu belirlemek için üç ay içinde açılacak soruşturmanın sonuçlarıyla görüşeceğini söyledi.

savvviç.jpg

hghghiçç.jpg

DENİZHABER

Editör: TE Bilişim