Hong Kong bayraklı bir konteyner gemisinin, Pazartesi günü erken saatlerde Cape Agulhas açıklarında bir yangın bildirmesinin ardından Salı günü fırtınalı koşullarda Table Bay'e kadar eşlik edildi.

Yangının söndürüldüğü bildirildi, ancak ne kadar hasar verdiği konusunda bilgi paylaşılmadı.

261 metre, 40.000 tonluk Cosco São Paulo, Pazartesi gecesi, bordasından dalgalar almasına rağmen Cape Town’un ​​Atlantik kıyı şeridinde sahil güvenlik eşliğinde demirleyerek gerektiğinde mürettebatı tahliye etmek için beklemede kaldı. Bildirildiğine göre geminin limana girmesine izin verilmedi.

Denizcilik yetkilileri henüz durumu açıklığa kavuşturmadı ancak geminin bazı konteynerlerini kaybetmiş olabileceği yönünde spekülasyonlar var.

Görgü tanıkları endişelerini dile getirmek için sosyal medyaya yöneldi. Bir yorumda;  “Cosco São Paulo gün batımında, okyanustan yaklaşık bir mil uzakta yüzüyordu, rüzgar 40 knot hızındaydı ve endişe verici görüntüler oluştu.’’

“Neden pruvasını dalgalara çevirmediğini anlayamadım ... bir süre öylece dalgalara açık kaldı.”

Başka bir yazı bölgede kaybolan konteynerları arayan helikoptere dikkat çekti.

“Helikopter şimdi Robben Adası içinde ve limana doğru alan araması yapıyor! Bu, denize batan ve yüzeyin altında yüzmeye meyilli oldukları için nakliye tehlikesi oluşturan konteynırlara bir işaret.’’ dedi.

Belirtildiği üzere 25 Mayıs başlarında COSCO Sao Pauloadlı geminin kargo ambarlarından birinde yangın görülmüştü. Gemi, 26 Mayıs sabahı Cape Town'a götürüldü ve yanaştı. Yangın, hasar ve kayıp konteynerler hakkında henüz ayrıntılı bilgi yok.

IMO: 9484388

Name: COSCO SAO PAULO

Vessel Type - Generic: Cargo

Vessel Type - Detailed: Container Ship

Status: Active

MMSI: 477832200

Call Sign: VRLY8

Flag: Hong Kong [HK]

Gross Tonnage: 40465

Summer DWT: 49962 t

Length Overall x Breadth Extreme: 261.1 x 32.25 m

Year Built: 2013

Home Port: HONG KONG

Editör: TE Bilişim