Hindistan Donanması çarşamba günü yaptığı son açıklamasında, P305 isimli batan konaklama mavnasında en az 26 kişinin hayatını kaybettiğini, 49 denizcinin ise hala kayıp olduğunu bildirdi. Bunun yanında batan mavnada konaklayan 186 kişinin sudan sağ salim çıkarıldığı açıklandı.

Eski Hindistan Donanma sözcüsü Kaptan DK Sharma, donanma gemisi INS Kochi'nin hayatta kalanlara ulaşmak için yüksek dalgalar ve şiddetli rüzgarlar arasında operasyon yürüttüğünü belirtti. Bu operasyonlarda 11 saat suda kalan bir personel de dahil olmak üzere 186 kişi sudan sağ çıkarıldığı açıklanırken 26 kişinin cansı bedenine ulaşıldığı belirtildi.

Pazartesi akşamı saatte 110 mil hızındaki rüzgarlar ve 8 metreye varan dalgalar oluşmasına sebep olan Tauktae kasırgası Hindistan denizlerini vurmuş, P305 isimli konaklama mavnası Mumbai açıklarında batmıştı. P305, bölgede demirini kaybederek sürüklenen ve yüzlerce denizci için devasa bir arama, kurtarma ve tahliye operasyonu yürütülmesiyle sonuçlanan üç konaklama mavnasından biriydi. Hindistan Sahil Güvenlik ve Hindistan Donanması biri karaya oturmuş diğer iki mavnadaki tüm personelin kurtarıldığını açıkladı. Dolayısıyla yapılan açıklamalara istinaden 3 ayrı mavnadan 537 kişi kurtarıldı.

Hindistan Sahil Güvenlik, fırtınada sürüklenen ancak daha sonra kendi çabalarıyla itiş gücünü sağlamayı başaran MT Desh Bhakt ve OSV Greatship Aditi isimli gemilerin operasyonlarına devam ettiğini bildirmiş, ayrıca Jack-up açık deniz platformu Valliant Driller'in şiddetli rüzgarlarda bir takım teçhizatlarını kaybettiği duyurmuştu. Ek olarak kasırga, römorkör Coromandal Supporter IX'in, Karnataka açıklarında karaya oturmasına neden olmuş ve Hint Sahil Güvenlik teknesi Varaha Gemini ile bir Hint Donanma helikopteri, römorkörün dokuz mürettebatını tahliye etmişti.Bunun yanında en az iki balıkçı teknesi daha manevradan aciz kalmış ve zorlu koşullarda limanlara çekilmişti.

Editör: TE Bilişim