Hint Sahil Güvenlik yetkililerine göre, Hindistan'ın Haldia kenti yakınlarında demirlemiş olan 10.600 DWT kapasiteli X-Press Godavari isimli gemi tarafından yardım çağrısı alındı. Gemide 15 mürettebat olduğu ve geminin 506 konteyner taşıdığı bildirildi.

Yardım çağrısına yanıt olarak Hindistan Sahil Güvenlik, Varad, Amogh, Amrit Kaur'dan üç gemiyi olay yerine gönderirken bir Dornier uçağını da hazırda bekletti. Hindistan Sahil Güvenliği, kurtarma teknelerinin konteynerlere su püskürttüğü fotoğraflarını yayınladı.

Yaşanan yangınlar, konteyner taşımacılığındaki yangın tehlikesine olan dikkati artırıyor!

Temmuz ayında, ABD'de teftişler yürüten Ulusal Kargo Bürosu, beyan edilmemiş veya yanlış beyan edilmiş tehlikeli yüklerin yanı sıra kötü istiflemeden kaynaklanabilecek tehlikelere atıfta bulunarak acil reform çağrısında bulundu. Büro'ya göre, denetim girişimleri, ciddi bir güvenlik riski teşkil eden veya yanlış beyan edilmiş tehlikeli yükler içeren endişe verici sayıda konteyner olduğunu ortaya çıkardı. Ortalama olarak konteyner gemilerinde her 60 günde bir büyük yangın çıktığını bildirdiler. Ulusal Kargo Bürosu, 2019'da dokuz büyük konteyner gemisi yangınına atıfta bulundu, ancak olayların sıklığının arttığını öne sürdü.

İki hafta önce, nakliye endüstrisi, yüklerin kötü istiflenmesi ile ilgili devam eden sorunlara daha fazla dikkat çekmek için tasarlanan yeni bir işbirliğini duyurmuştu. Cargo Integrity Group olarak bilinen işbirliğinin, lojistik tedarik zinciri boyunca emniyet, güvenlik ve çevre performansını iyileştirmek üzere tasarlandığı belirtildi.

Eylül ayının başlarında, Sri Lanka ile birlikte çalışan Hindistan Sahil Güvenlik, ham petrol tankeri New Diamond'da bir hafta süren yangını ortaklaşa operasyon ile söndürmüştü. Birkaç gün önce, kullanılamaz hale gelen tankerin ham petrol kargosunu boşaltmak için bir Hint limanına çekileceği açıklandı.

Editör: TE Bilişim