Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından, Kaş'ın 161 mil güneybatısında 45 kişinin bulunduğu bir teknenin battığı belirtilirken, bölgede arama kurtarma faaliyetinin devam ettiği bildirildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Girit açıklarında Aral isimli Türk gemisi batan tekneden 31 göçmeni kurtardı. 5 göçmenin ise Yunanistan'a ait helikopterce kurtarıldığı anlaşıldı. Kurtarma çalışmaları sırasında teknenin alabora olduğu ve 31 göçmenin Girit Adası'nda ilgili birimlere teslim edildiği açıklandı.

Denizcilik Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Türk sahipli Aral gemisi, Doğu Akdeniz’de göçmen taşıyan tekneye yardım ettiği sırada, bölgedeki olumsuz hava şartları nedeniyle göçmen teknesi alabora olmuş, Malta bayraklı Aral gemisi kurtardığı 31 kazazedeyi bölgeye en yakın Girit adasında ilgili birimlere teslim etmiştir. Bölgede kayıp olan kazazedeleri arama kurtarma faaliyetleri Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bağlısı iki fırkateyn'e ek olarak 1 deniz karakol uçağı ve 4 ticaret gemisi marifetiyle devam etmekte olup, Arama Kurtarma sahası 20 NM ye çıkarılmıştır.”


Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, dün akşam Kaş'ın 161 mil güneybatısında, Kerpe Adası'nın yaklaşık 60 mil güneyinde içinde 45 kişinin bulunduğu bir teknenin batmak üzere olduğu bilgisi alındı. Bölgeye TCG Gelibolu ve TCG Gökova fırkateynleri intikal ettirildi. Fırkateynlerin bölgeye intikalinin ardından arama kurtarma koordinatörlüğü görevi icra edilmeye başlandı. Türk arama kurtarma sınırları içindeki bölgede arama kurtarma sahası ilan edilerek denizcilere ilanlar yayınlanarak, sahada bulunan ticari gemilere arama sektörleri tahsis edildi. Ayrıca bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait 2 fırkateyn ve deniz karakol uçağı ile olumsuz deniz ve hava şartlarına rağmen bölgedeki arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiği de bildirildi.


 

Editör: TE Bilişim