193 Metre uzunluğundaki Gallipoli Seaways adlı Ro-Ro gemisinde Ege Denizinde Bozcaada açıklarında yangın çıktı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait Kurtarma 10 ve Kurtarma 4 Römorkörleri yangına müdahale için gemiye doğru hareket ettiği öğrenildi. 

Gemi rotasını Bozcaada'ya doğru çevirdi.

Çanakkale Boğazı'ndan geçip, İtalya'nın Trieste Limanı'na gitmekte olan 193 metre boyundaki 'Gallipoli Seaways' isimli Ro-Ro gemisinde yangın çıktı. Kaptanın, telsiz ile yardım talebinde bulunması üzerine bölgeye römorkörler sevk edildi.

İstanbul'un Tuzla Limanı'ndan İtalya'nın Trieste Limanı'na gitmekte olan Türk bayraklı 22 personel, 2 yolcu ve 220 araç taşıyan 193 metre boyundaki 'Gallipoli Seaways' isimli Ro-Ro gemisinin üst güvertesinde yangın çıktı. Çanakkale Boğazı'ndan Ege Denizi'ne çıkış yaptıktan 34 mil sonra çıkan yangına gemi personeli önce kendi imkanlarıyla müdahale etti. Ancak gemi kaptanının yardım talep etmesi üzerine bölgeye, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait 'Kurtarma-4' ve 'Kurtarma-10' römorkörleri ile 6 Hızlı Tahlisiye Botu sevk edildi. Olayla ilgili kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Son bilgi: Akçansa Limanı'na gidiyor

Bölgeden DenizHaber'e ulaşan son bilgilere göre gemi Akçansa Limanı'na doğru rotasını çevirdi. 

Güncelleme 17:15 Römorkörler refakatinde Akçansa Limanına yanaşmak üzere

DFDS Denizciliğe ait olan Gallipoli Seaways adlı Ro-Ro gemisinin Akçansa Limanı'na yanaşacağı ve buradan karadan müdahale ile yangının döndürüleceği öğrenildi. Gemi halen seyir halinde TSİ 18:00 civarında Akçansa Limanına yanaşacağı bilgisi geldi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı Kurtarma 4 ve Kurtarma 10 römorkörleri geminin Akçansa Limanına yaklaşması operasyonu dahil gemiye refakatini sürdürüyor.

Gemi 17:30 sularında Akçansa limanına yanaşmış olacak, 17:15 itibariyle manevrasını sürdürüyor. 

Editör: TE Bilişim