Deniz taşımacılığı devi Evergreen şirketine ait EVER FORWARD isimli Konteyner gemisi, 13 Mart günü Chesapeake Körfezi'nde karaya oturmuş, 14 Mart günü römorkörlerin 2020 inşa gemiyi kurtarmak üzere ilk operasyona başladığı bildirilmişti.

Chesapeake Körfezi'nde karaya oturan gemiye yapılan ve 5 römorkörün kullanıldığı operasyonların hava koşulları nedeniyle başarısız olduğu belirtildi. Diğer yandan şiddetli rüzgarlar ve olumsuz hava koşullarına işaret eden sahil güvenlik, gemiyi kurtarmak ve yeniden yüzdürmek için gereken itiş gücüne sahip olmadıklarını işaret etti. Şubat ayında meydana gelen başka bir kazada, Maersk'e ait bir konteyner gemisi Bremerhaven'da karaya oturmuş, gemiyi kurtarmak için dokuz yüksek güçte römorkör kullanılmıştı.

Kurtarma römorkörlerinin Baltimore'a doğru dönüş yoluna çıktığı belirtilirken Sahil Güvenlik'e göre, geminin etrafında bir süre daha tarama yapılmaya devam edilecek. Bir sonraki yeniden yüzdürme operayonunun ise 4 Nisan'a ertelendiği açıklandı.

Diğer yandan kurtarma bir kez daha başarısız olursa geminin ağırlığının azaltılmaya başlanacağı işart ediliyor. gösteriyor.

Editör: TE Bilişim