Gelen detaylara göre 199.700 dwt kapasiteli Al Muraykh isimli geminin bilinmeyen bir nedenle itiş gücünü kaybettiği ve güney yönünde seyredilen tarafta karaya oturduğu bildirildi.

Güney yönünde seyreden konvoyda dev konteyner gemisinin önünde bulunan iki düzine gemi etkilenmeden transit geçişlerine devam ederken, dokuz geminin de karaya oturan dev konteyner gemisinin arkasında yakalandığı belirtildi. Kuzeye giden konvoyun da ayrıca askıya alındığı belirtildi.

2015 yılında inşa edilen AL MURAYKH isimli Malta bayraklı konteyener gemisinin taşıma kapasitesi 18800 TEU, uzunluğu 400 metre ve genişliği ise 58.6 metre.

Süveyş Kanalı yetkilileri karaya oturan gemiye yardım gönderdi ve yaklaşık beş saat sonra geminin yeniden yüzdürüldüğü açıklandı. Gemi denetlenmek üzere demirleme sahasına taşındı ve Süveyş Kanalı'ndaki gemi trafiği akmaya devam etti. 18.800 TEU'luk geminin işletmecisi Hapag Lloyd, geminin bir hasar görmediğini ve yolculuğuna kesintisiz bir şekilde devam etmesini beklediğini bildirdi.

Ekim ayında, 9.448 TEU'luk bir konteyner gemisi olan CMA CGM Missouri de güney yönünde seyrettiği sırada karaya oturmuştu. Son yaşanan kazalarda karaya oturan gemilerin arkasındaki gemiler zamanında durabildi. Ancak Temmuz 2018'de önlerinde bulunan konteyner gemisi karaya oturduktan sonra üç dökme yük gemisi birbiriyle çarpışmıştı. Gemiler çekileceği esnada başka bir gemi kuzey yönünde seyreden bir konteyner gemisiyle çarpışmışmış ve bir ham petrol tankeri de kısa süreliğine karaya oturunca olay git gide büyümüştü. Süveyş Kanalı'nda bu defa korkulan olmadı.

Editör: TE Bilişim