20 yılda hayatını kaybetmek üzere olan 573 vatandaşın yardımına koşan Daksar ekibi, Sahil Güvenlikten gelen bir ihbar üzerine bostancı açıklarında denizde kaybolan bir kadını aramak üzere sahada görevli Sahil Güvenlik Komutanlığı teknesinin yanına giderek ,kendine gösterilen sahada aramaya yapmaya başladı. Bir sure sonra kıyıdan 2000 metre açıkta umutsuzca yüzmeye çalışan kadını fark ederek hemen yanına gitti ve sahadaki Sahil Güvenlik unsuru ile desteğe gelen 201 numaralı DAKSAR Botuna haber verdi.

Denizdeki kadının yanına gelen 3 bot personelinin tüm ikna çabalarına inat ve ısrarla tepki gösteren genç kadın suda kalmaya devam etti.

Bu arada 201 numaralı botta bulunan kadın DAKSAR Gönüllüsü büyük çaba harcayarak artık hipotermi sınırına gelmiş ve hayatı tehlikede olan denizdeki kadını bota çıkmaya ikna etti.
Daksar botuna alınan ve psikolojik sorunları olan kadın, Daksar gönüllülerinin müşfik yaklaşımı ile sakinleşerek, gönüllülerin birinin ceketine sarıldı ve sıcak tutulmaya çalışıldı. Daha sonra sahada görevli Sahil Güvenlik personelinin talimatı ile kurtarılan kadın kıyıya getirilerek Sahil güvenlik ile kıyıda bekleyen Polis ve 112 personeline teslim edildi.

Editör: TE Bilişim