Cuma gecesi CSSC Cape Town ismli kuruyük gemisinde meydana gelen patlamada  2'si ağır olmak üzere 4 mürettebat yaralandı.

Ön üst güverte yakınında patlama yaşandı!

Cebelitarık Liman İdaresi'ne (GPA) göre, cuma gecesi, geçtiğimiz yıl inşa edilen 120.000 dwt'lik CSSC Cape Town adlı kuruyük gemisinin ön üst güvertesinin yakınında, gemi Cebelitarık karasularına girdiği sırada şiddetli bir patlama yaşandı.

Tamamı Çinli olan mürettebatın iki üyesi, Cebelitarık Sağlık Dairesi'nden gelen sağlık görevlileri tarafından gemide tedavi edildi. İlk müdahale ekipleri diğer iki kazazedeyi acil tedavi için tahliye etmek üzere Algeciras Limanı'ndan tıbbi helikopter talep etti. Cebelitarık'taki St Bernard's Hastanesine nakledilen 40 ve 25 yaşındaki kazazede denizciler, ağır yanıkları tedavi  edilmek üzere Sevilla'daki bir yanık ünitesine nakledildiler.

Bayrak devleti temsilcileri soruşturacak!

Patlamadan sonra geminin demirleme sisteminin işlevselliğini kaybettiği ve hemen demirleyemediği açıklandı. Cebelitarık Liman İdaresi, geminin diğer tüm açılardan tamamen çalışır durumda kaldığını ve demirleme ekipmanının onarımının kısa süre içinde başlayacağını belirtti. İlgili klas kuruluşu ve bayrak devleti temsilcilerinin de bir güvenlik soruşturması yürütmek üzere gemiye katılacağı açıklandı.

Editör: TE Bilişim