Portekiz'in Azor adaları açıklarında yanarak sürüklenen 6.400 ceu Felicity Ace isimli RO/RO gemisindeki alevler nihayet söndürülürken hasarı boyutu hakkında tahminler ortaya atılmaya başlandı.

Panama bayraklı gemi geçen Çarşamba günü Almanya'nın Emden kentinden ABD'nin Rhode Island kentine giderken alev almıştı. Son gelen detaylara göre yangınla mücadele ekipmanına sahip iki büyük römorkör dün sahaya ulaştı ve soğutma için gemiye su püskürtülüyor.

Düşünülenden çok daha yüksek olabilir!

Diğer yandan bağımsız bir sigorta danışmanlığı şirketi olan Russell Group'a göre, Felicity Ace yangınının tahmini maliyeti, taşıdığı lüks otomobillerin yüksek değeri nedeniyle daha önce düşünülenden çok daha yüksek olabilir.

1.100 Porsche ve yaklaşık 190 Bentley

Alman medyası tarafından belirtilene göre gemi, Lamborghini, Audi ve VW'ler de dahil olmak üzere yaklaşık 4.000 araba taşıyordu. Ayrıca gemide 1.100 Porsche ve yaklaşık 190 Bentley bulunuyordu.

Araçların toplam değeri 400 milyon doları aşıyor

Russell Group, gemideki araçların toplam değerinin 400 milyon doları ve araç dışı mallarda meydana gelen hasarın yaklaşık 38 milyon doları aştığını tahmin ediyor. Russell tarafından yapılan diğer bir analize göre ise kazanın VW Group için en az 155 milyon dolarlık zarara yol açması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim