6 Aralık Pazar günü İspanya sahilinde seyrederek kuzeye giden Hollandalı bir kargo gemisinn mürettebatı geminin su aldığını bildirildikten sonra sığınma limanı talep etti.

İspanyol yetkililer, geminin İspanya'nın kuzeybatısındaki A Coruña'nın dış limanı olan Punta Langosteira'ya güvenli bir şekilde yanaşmasına yardım etti.

13.000 DWT kargo gemisi Zealand Delilah'ta 15 kişilik mürettebat ve 8.600 ton kakao çekirdeği vardı. Kaptan yerel saatle 15:30 civarında geminin su aldığını bildirerek yardım istediğinde gemi Las Palmas'tan Amsterdam'a sefer yapıyordu.

134 metrelik gemi limana ulaşana kadar karanlık bastırdı. Bu sırada ön bölmelere sızan su nedeniyle baş kısmı yaklaşık bir metre suyun altına gömüldü. Geminin seyrinde sorun yaşadığı ancak rıhtıma başarılı bir şekilde ulaşabildiği bildirildi.

Gemi yan yatmış bir şekilde liamana vardığında su sızıntısını durdurmak için onarıldı ve denizcilik mevzuatı uyarınca, yolculuğuna devam etmeden önce teftişlerden geçti. Zealand Delilah isimli geminin 8 Aralık'ta Amsterdam'a gitmek üzere İspanya'dan ayrıldığı belirtildi.

Editör: TE Bilişim