MV CITY-14 yaklaşık 2.000 ton ham şeker yüklüydü ve 12 mürettebatının tamamı kurtarıldı.

MV AKHTER BANU-1'e ise yaklaşık 2.000 ton buğday yüklenmişti ve 14 mürettebatının kaybolduğu bildirilmişti. Her iki gemi de, Bangladeş'teki diğer tüm mavna gemileri gibi, uluslararası sicillere veya veritabanlarına kayıtlı değil.

Daha sonra gelen güncellemelere göre cumartesi sabahı Bengal Körfezi'nde sert hava nedeniyle batan mavna gemisi MV Akhter Banu'nun on dört denizcisinin canlı olarak kurtarıldığı bildirildi.

Kayıp mürettebatın Nijhum Adası bölgesinde pazar sabahı saat 10.00 civarında bir balıkçı teknesinin yardımıyla kurtarıldığı bildiridi.

MV Akhter Banu'nun acentesi Litmond Shipping'de operasyondan sorumlu Zahid Hossain, "Kurtarılan denizcileri Chattogram'a geri getirme süreci devam ediyor. İki trol gemisi gönderildi." dedi.

MV Akhter Banu'nun kaptanı Ziaul, "Su, cumartesi sabahı kuvvetli rüzgarlar nedeniyle gemiye girmeye başladı. Çok uğraştık ama kıyıya ulaşamadık. Sonra can yelekleri giyip denize atladık. Ardından bir balıkçı teknesinde çalışan yerliler tarafından Nijhum Adası bölgesinden kurtarıldık." dedi.

Editör: TE Bilişim