Bangladeş gemi söküm tersanelerinde son 3 ayda rekor sayıda can kaybı yaşandı. Bir STK olan NGO Gemi Geri Dönüşüm Platformu'na göre, en az yedi işçi Chattogram sahilinde gemileri hurdaya çıkarırken hayatını kaybetti. Bu rakam bangladeş gemi söküm tarihindeki kaza sayısı açısından en yüksek rakamı temsil ediyor.

Birkaç hafta önce platform tarafından beş işçinin öldüğü yedi ayrı kaza bildirildi. Yapılan son bildirimden bu yana iki ölüm daha meydana geldiği biliniyor. Ölümlere patlamalar, yüksekten düşmeler, düşen çelik levhalar ve zehirli kimyasallara maruz kalma gibi kazalar neden oldu. Yaşanan son kazalardan biri, geçen ay Endonezya merkezli Selebes Sarana firması tarafından satılan 1999 yapımı aframax tanker Oro Singa'dan bir işçinin düşmesi oldu.

NGO Gemi Geri Dönüşüm platformu, endüstrinin kuru havuz operasyonlarına, iş sağlığı ve güvenliği standartlarına ve yerleşik işçi haklarına uyumunun gözden geçirilmesi ve uluslararası hukuka uygun olarak gemilerden kaynaklanan tehlikeli atıkların yönetiminden sorumlu tutulması çağrısında bulundu.

Editör: TE Bilişim