Geçtiğimiz ocak ayında karadenizde batan Arvin isimli geminin kardeş gemisi olduğu anlaşılan Volgo Balt 179 isimli kargo gemisinin, Karadeniz'de Romanya'nın Köstence limanına seyrettiği esnada yakalandığı fırtına nedeniyle sahilden 70 deniz mili açıkta battığı, batan gemide çalışan mürettebattan 2 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin kurtarıldığı bilgisi ulaşmıştı.

Rumen şirket GSP Offshore, GSP Falcon isimli offshore tedarik gemisinin sabah saat 4:40'ta Volgo Balt 179 isimli kargo gemisinden bir acil durum çağrısı aldığını,.kurtarma operasyonunun şiddetli rüzgar ve yüksek dalgalar nedeniyle son derece sert hava koşullarında başladığını açıklamıştı. 

GSP Falcon mürettebatı 10 kişinin hayatını kurtardı!

GSP Falcon mürettebatı, cankurtaran salından alınan bir grup da dahil olmak üzere 10 denizciyi gemiye çekerek kurtardı ve hayatta kalanlara tıbbi yardım sağladı. Denizcilerin saldan kurtarılma anı saniye saniye kaydedildi. Kurtarılan denizcilerden birinin tedavi için yerel bir hastaneye sevk edildiği açıklandı.

Hayatını kaybedenlerin isimleri açıklandı!

Ukrayna hükümeti Kaptan Oleksandr Borysenko ve elektrik zabiti Hrohoriy Lysachenko'nun hayatını kaybettiğini, İkinci Kaptan Ramzan Bolatkhanov'un ise hala kayıp olduğunu açıkladı.

Ukrayna'ya ait gemi, Köstence'ye yapılacak bir seyir için Rostov-on-Don'dan yola çıkmıştı. Arızalanan gemi saatte 30 mil esen rüzgarlar ve 13 metrelik dalgalara yenik düşerek battı.

2000 ile 2021 arasında yapılan her denetimde eksiklikler bulundu!

Volgo Balt 179, 1973'te inşa edilmiş, Sovyet döneminden kalma bir yük gemisiydi. Equasis gemi bilgi sistemi kayıtları, PSC eksikliklerine ve tutuklamalara dair uzun bir geçmişi olduğunu gözler önüne seriyor. 2014'te yapılan biri hariç, 2000 ile 2021 arasında yaptığı her liman devleti denetimi bulunan ekikliklerle sonuçlandı.

Daha önce 2 kardeş gemisi battı, biri Karadeniz'de batan Arvin'di!

1978 yapımı Volgo Balt 214 Ocak 2019'da sert hava koşullarında dağılarak batmış ve kaza altı ölümle sonuçlanmıştı.

Diğer bir başka kardeş gemisi, adı Arvin olarak değiştirilen 1975 yapımı Volgo Balt 189, bu yıl ocak ayında battı ve kaza üç mürettebat üyesinin ahyatını kaybetmesi ve üç kişinin de kaybolmasıyla sonuçlandı.

Editör: TE Bilişim