Akdeniz’de gemi gezisinde 12 yaşında çocuk öldü 

MSC Cruises sözcüsü Newsweek dergisine MSC Divina gemisinde salı sabahı erken saatlerde çocuğun hastalandığını ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını anlattı.

Almanya'dan ailesiyle birlikte Akdeniz’de gemi gezisine çıkan 12 yaşında bir erkek çocuk, bilinmeyen bir nedenle hayatını kaybetti. MSC Cruises sözcüsü Newsweek dergisine çocuğun Cagliari, Sardinya Palermo, İtalya 'da hattında seyreden MSC Divina gemisinde salı sabahı erken saatlerde hastalandığini ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını anlattı.

msc-cruises--001.jpg

ÇOCUĞUN ADI AÇIKLANMADI

MSC Cruises sözcüsü Newsweek'e “Kendini kaybedince çocuğun ailesi, tıbbi yardım istedi. Tıp merkezinin personelinin geminin revirinde çocuğu canlandırma girişimleri başarısız oldu. Doktorların müdahalesine rağmen çocuk salı günü saat 15.00 civarında öldü.Ancak bu sorunun nedenini bilmiyoruz. Henüz vefat eden çocuğun ailesine ve tıbbi mahremiyete saygı duydukları için, daha fazla ayrıntıyı ifşa edemiyoruz” dedi.

AİLESİ KARANTİNADA
L'Union Sarda gazetesine göre, beklenmeyen hastalık nedeniyle vefat eden çocuğun ailesi ve iki erkek kardeşinin koruyucu bir yöntem olarak karantinaya alınarak Sardunya'daki bir hastaneye götürüldükleri bildirildi.
Sahil Güvenlik yetkilileri, MSC Divina'nın demirlediği limana geldiler ve yetkililerin çocuğun ani ölümüne karşı uyarıldığı bildirildi. Ancak, ilk bilgilere göre ölüm sebebinin doğal olduğu tespit edildiğinden soruşturma başlatılmadı.

MSC CRUISES AILEYE YARDIMCI OLUYOR
Çocuğun kruvaziyerin ilk durağı olan Civitavecchia'da kendini hasta hissettiği bildirildi. Newsweek'e göre tıbbi muayeneye girdi. Ancak durumu bozulmaya başladığı görüldü.Ancak durum bir sonraki Sardinya durağına kadar devam etti ve orada öldü. MSC Cruises sözcüsü, aileye her şekilde yardımcı olmak için yetkililer ve Alman elçilik yetkilileri ile birlikte çalıştıklarını söyledi.
Sözcü, “Bu son derece zor zamanda aileye tam desteğimizi sunuyoruz. Özel bir bakım ekibi yerinde destek ve rahatlık sağlıyor. Bu olaydan çok üzüldük ve aileye ve etkilenenlere yürekten başsağlığı diliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim