M/V Uğur Dadaylı adlı 94 metre uzunluğundaki Marşal Adalarıbayraklı kuru yük gemisi, Akdeniz'de kurtardığı 100 mülteciyi verecek liman bulamıyor. Gemide zor durumda olan mülteciler isyan çıkardılar.

Uğur Dadaylı'ya kazazedeleri kurtarma talimatı veren Malta, "Kurtardığın kişileri bize getirme Tunus'a götür" şeklinde gemiyi yönlendirdi. Gemi ise talimatı veren Malta'ya kazazedeleri götüreceğini duyurdu. 

Uğur dadaylı gemisi halen Malta'ya doğru seyrine devam ediyor. 

Gemideki kazazedelerin isyan çıkarma noktasında olduğu öğrenildi. 

Armatör şirketin duyurusu şu şekilde: 

"M/V Ugur Dadaylı gemimiz Tunusun Sfax limanından yine Tunusun sousse limanına giderken bu sabah saat 06:30 civarında Malta MRCC ve VTS den aşağıda belirtilen koordinatlarda küçük bir bot olduğunu ve ona yardım etmek için belirtilen koordinatlara gidilmesi hususunda hem yazılı hem de VHF ile talimat almıştır. Alınan talimat neticesinde gemimiz rotasını belirtilen koordinatlara çevirmiş ve içerisinde yaklaşık 100 kişi bulunan batmak üzere olan tekneye ulaşmıştır.
 
Akıbinde insanlar batmakta olan tekneden kurtarılmış ve durum Malta Mrcc merkezine bildirilmiştir. 
 
Fakat Malta Mrcc cevap olarak , Maltaya gelmememizi en yakın ülke olan Tunusa gitmemizi bildirdiler.
 
Biz kurtarma talimatını Malta’dan aldığımızı ve bu sebepten kurtarılan göçmenlerle birlikte Maltaya doğru haraket ettiğimizi bildirdik.
 
Şu an gemimiz Malta’ya doğru gitmekte olup bu gece yarısı Malta’da olacaktır.
 
Gemide bulunan sağlık durumları pekte iyi gözükmeyen yaklaşık 100 kişinin gemiden alınması için yardımlarınızı bekliyoruz
 
Bottaki göçmenlerin kurtarıldığı koordinat 34 56 90 N 012 05 05 E
 
Gemi Adı : M/V UGUR DADAYLI
IMO : 9554145
Bayrak : Marshall Islands
Manager : Dadaylılar Denizcilik Nakliyat San ve Tic Ltd Şti"

Editör: TE Bilişim