Pazartesi günü 1963 inşa Island Chief isimli römorkör ve yedeğinde çektiği mavna, Washington'daki bir sahil kasabası olan Gig Harbor yakınlarındaki rıhtıma ve evlere çarptı.

Island Chief isimli römorkör ile yedeğinde çektiği bir mavna, özel mülkiyete ait birkaç rıhtım ve evlere çarptığı bildirildi.

Römorkörün kaptanı uyumuş!

Soruşturmanın ilk bulgular, römorkör kaptanının vardiya sırasında uyuyakaldığını gösteriyor. Olay anında boş olduğu anlaşılan mavnanın ve römorkörün ciddi şekilde hasar görmediği ve inceleme için Seattle'a döndükeri belirtildi.

Toplam hasar 250.000 dolar!

Yaralanma veya kirlilik bildirilmeyen kazada, Sahil Güvenlik oruşturması neticesinde ciddi bir deniz kazası olarak sınıflandırılan olaydaki ilk hasar tahminleri, toplam maliyetin 250.000 dolardan fazla olabileceğini gösteriyor. Sahil güvenliğe göre, gemi operatörü olaya doğrudan dahil olan tüm personel için uyuşturucu ve alkol testi gerçekleştirildi.

Puget Sound Sektöründe Önleme Şefi Kaptan Nathan Menefee; "Bunun gibi olaylar çok endişe vericidir. Neyse ki kimse yaralanmadı ve suya yakıt veya yağ sızmadı. Sektör Puget Sound, nedenini belirlemek ve gelecekte benzer bir olayı önlemek için ek eylemlerin gerekip gerekmediğini belirlemek için olayı araştıracak." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim