Louisiana'da 13 Nisan’ın öğleden sonra meydana gelen kazada Fourchon Limanı'nın sekiz mil güneyinde jack-up platform olarak adlandırılan kendi kendine yükselebilen kaldırma gemisinin fırtına nedeniyle alabora olduğu açıklanmış, Yaşanan kazadan sonra denizcileri kurtarmak üzere harekete geçen bölgedeki gemiler ve ABD Sahil Güvenlik ekipleri mürettebattan 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 kişinin kurtarıldığını, 12 kişinin ise kaybolduğunu açıklamıştı.

3 denizcinin daha cansız bedeni bulundu!

ABD Sahil Güvenlik, alabora olan Seacor Power isimli jack-up platform olarak adlandırılan kendi kendine yükselebilen kaldırma gemisindeki kayıp mürettebatı aramaya devam ettiğini bildirdi. Aramanın kötü hava nedeniyle kesintiye uğradığı ancak dalgıçların operasyona devam ettiği açıklandı. 

Gemiden yaklaşık 30 mil uzakta bulundu!

Aynı zamanda, 15 Nisan akşamı gemide görev yapan üç denizcinin daha cansız bedenine ulaşıldığı açıklandı. Yerel basında çıkan haberlere göre, helikopter ve dalgıçların farklı bölgelerde tespit ettiği cesetler alabora olmuş gemiden yaklaşık 30 mil uzakta bulundu.

Kayıp 9 mürettebat için arama çalışmaları devam ediyor!

Cuma akşamı itibarıyla kazada ölü sayısı dört kişiye yükselirken ve hayatta kalan sayısı altı olarak kaldı. Kayıp 9 mürettebat için arama çalışmaları devam ediyor.

New Orleans Sahil Güvenlik'ten Kaptan Will Watson; ''Arama operasyonuna devam etmek için elimizdeki her imkanı kullanıyoruz.'' dedi.

Editör: TE Bilişim