Cumartesi günü Sea Bird isimli yük gemisinin karaya oturduktan sonra Atina'nın yaklaşık 70 deniz mili güneyinde bulunan kayalık bir adacık olan Karavia'nın açıklarında battığı bildirildi.

Edinilen bilgilere göre kaza esnasında Ukrayna'dan Tunus'a seyreden kargo gemisi Mirtoan Denizi'nde Mora kıyısı açıklarında güneybatı yönünde ilerliyordu. Yunan Sahil Güvenlik'e göre, yerel saatle 03:00 civarında, Sea Bird, Karavia'nın yaklaşık 0.2 deniz mili kuzeydoğusunda bir kayaya çarptı. Pole Star tarafından sağlanan verilere göre, gemi çarpışmadan sonra hızla battı.

Sea Bird'ün 16 mürettebatının gemiyi terk ettiği belirtildi. Bir Yunan Donanması helikopteri ve iki Yunan Sahil Güvenlik devriye botu da dahil olmak üzere çok sayıda STK gemisi ve arama kurtarma unsuru olay yerine müdahale etti.

Sahil güvenlik botlarından birinin kurtarılan tüm mürettebatı güvenli bir şekilde Monemvasia kasabasında kıyıya çıkardığı anlaşıldı.

Yunan medyasına göre, havadan izleme ve çok sayıda petrol sızıntısına müdahale gemisi de dahil olmak üzere yoğun bir sızıntı kontrol çabası sürüyor. Herhangi bir sızıntı olup olmadığı veya sızıntının boyutu hakkında henüz hiçbir bilgi paylaşılmış değil.

Diğer yandan Mirtoan Denizi'nde yer alan adacıklar tehlikeli akıntılarla bilinmekte.Bunun yanısıra 1985 inşa Sea Bird ise Paris MOU'da kara listede yer alan 7.600 dwt'lik bir yük gemisiydi. Lübnanlı bir firma tarafından işletilen ancak Liberya'ya ait olan geminin 2015'ten bu yana liman devletleri tarafından 30'dan fazla kez denetlendiği hemen hemen hepsinde birden fazla eksiklik tespit edildiği anlaşıldı.

Editör: TE Bilişim