İl eski başkanlarının da katılımıyla gerçekleştirilen MHP Kayseri 12. Olağan İl Kongresi’ne mevcut başkan Baki Ersoy tek liste ile girdi.

Kadir Has Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 12. Olağan İl Kongresi’ne MHP İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Hidayet Vahapoğlu , 25. dönem MHP Kayseri Milletvekilleri Hasan Ali Kilci, Süleyman Korkmaz, İl eski başkanları, Mazhar Gündoğ, Mustafa Önem, Şaban Solmaz, Ömer Faruk Murat ve çok sayıda delege katıldı.

"KONGRELER BİZİ KİRLETENLERDEN ARINMA KONGRESİDİR"

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Divan Başkanlığı seçimi yapıldı ve başkanlığa MHP İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Hidayet Vahapoğlu seçildi. Yönetim ve Denedim Kurulu raporlarının okunması ve ibra edilmesinin ardından yapılan siyasi konuşmalarda MHP İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Hidayet Vahapoğlu, "Küresel aktörlerin gözü bizim coğrafyamız üzerinde. Türkiye de de bir çok partiyi nasıl kontrol edebileceklerini biliyorlar. Ancak bizden endişeleri var" dedi. MHP İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Hidayet Vahapoğlu "Kontrol edemiyorlar ve edemeyecekler. Bunu becermek için milletin nezdinde operasyon yapmaya çalışıyorlar. Bunların en ağırına maruz kalan, İslam üzerinde planı olanlar ilk olarak MHP üzerinde operasyon yapmaya çalışıyor. Sevindirici tarafı yürekli inançlı liderinin peşinde olanlar bu testi geçti. Bazıları tökezledi. Bu sıkıntılı günlerin müsebbipleri bu gün arayış içindeler. İçimize girmiş bazı kadrolar da vardı. 2011 de liderimizin etrafını boşaltmaya çalıştılar. Bir merkez tarafından üretilen konuşmalar vardı. Kongreler bizi kirletenlerden arınma kongresidir. Evimize ocağımıza girenleri dışlamak zorundayız. Bu harekete ihanet edenlerin ülkücü kimliğini alın ki yarın ayağımıza bağ olmasın çünkü Türkiye’nin ülkücü hareketin iktidarına ihtiyacı var" ifadesinde bulundu.

25. Dönem MHP Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz, "Kayseri’de birlik ve beraberlik var. Eski il başkanları ile hep birlikte kongredeyiz, bizi bölmek isteyenler gelsinler ve bu birlik ve beraberliği görsünler" diye konuştu.

"2023 VİZYONU MHP’NİNDİR"

25. Dönem MHP Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci ise, AK Parti’nin ekonomi politikalarını eleştirdi. Kilci, "Bölmek amaçlı PKK’dan FETÖ’ye bütün Türk düşmanı terör örgütleri bu ülke ve millet için beka dan başka ne anlata bilir? Türkiye çok ciddi sıkıntılarla boğuşmaktadır, iktidarın genel başkanımıza teşekkür ve şükran borcu vardır" dedi. Kilci, "Türkiye beka sıkıntısı içinde değil midir? Son donemde 176 milyar dolarlık destek verilmeye çalışıldı. Bunu takip ediyoruz. Bizim arkadaşlarımıza zorluk çıkarıyorlar ama fink atan FETÖ’cülere kolaylıkla kullandırıyorlar. 2023 vizyonu MHP’nin projesidir ve bunu çaldılar. İki yıldır da ellerine yüzlerine bulaştırdılar. MHP’nin kadroları Türkiye’yi düzlüğe çıkaracak bilgi ve birikime sahiptir. MHP’liler artık her yere hakim" dedi.

MHP İl Başkanı Baki Ersoy ise, "MHP’yi iktidar yapmak her türlü fitneye kapatmaktır. Kısa süreye pek çok iş sığdırdık. Genel Başkanımızı 3 kez ağırladık. Partimizin içinde türlü oyunlar oynanmaya çalışıldı. Ne FETÖ’ye ne de uzantılarına teslim edilecek partimiz olmadığını gösterdik ve gereken dersi verdik. MHP üzerinde oynanan oyunlar her zaman var olmuştur. Bu dava milletimizin geleceği için şehitler vermiştir. Şehitler kervanına gerekirse bin Baki feda ederiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yönetim Kurulu seçimine geçildi ve mevcut başkan Baki Ersoy, seçime tek liste ile girdi. Baki Ersoy’un listesinde şu isimler bulunuyor:

Serkan Tok, Seyit Demirezen, Mehmet Gülsoy, Hacı Çevikel, Hüseyin Mercan, Türker Horoz, Ferhat Temizer, Mustafa Gül, Hacı Ali Doğan, Mustafa Çakır, Adnan İncetoprak, Cem Çakmak, Derviş Kilci, Serkan Kural, Ekrem Şahin, Müjdat Yılmaz, Cemil Demirel, Orkun Kamil Polat, Hasan Güllü, Doğan Gündüz, Erdem Temizyürek, Mustafa Arslantaş, Fatih Kılavuz, Murat Ekşi, Emrullah Maraş, Kamil Ulu, Muhammed Kürşad Navruz, Bekir Çay, Ali Yılmaz, Murat Titizbaş, Ufuk Akbulut, Sedat Çıtak
Kaynak: iha