İl Müftüsü Şahin Güven, Kayseri Valiliği tarafından koordine edilen ve İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ’İpeksi Dokunuş ile Sokaktan Madalyaya Uzanan Eller Projesi’ kapsamında, küçük sporculara yönelik söyleşi düzenledi.
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Emniyetspor Kulübü ile ortaklaşa düzenlenen söyleşi programına, Kayseri İl Müftüsü Şahin Güven, Emniyet Spor Kulübü Başkanı Saffet Arslan, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli ve proje içerisinde yer alan yaklaşık 350 öğrenci katıldı.
Söyleşi de öğrencilere seslenen İl Müftüsü Güven, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerin kendisine, ailesine, çevresine, milletine, devletine ve dinine yakışır birer insan olarak yetişmelerini isteyen Güven, "Hepiniz buraya farklı mahallelerden, farklı okullardan gelerek burada bu sporu yapıyorsunuz. Gençler, burada bir araya gelerek birlik ve beraberlik duyguları içinde çalışıyor ve zararlı alışkanlıklardan uzak duruyorlar. İnsanlar doğar, büyür ve eceli geldiğinde de bu dünyadan ayrılır. Herkesin bu ebedi olan bu dünyada faydalı birer insanlar olarak yaşayabilmesi için topluma faydalı olmaları gerekir. Hepiniz eğitim görmek adına okullara gidiyorsunuz. Almış olduğunuz bu eğitimler gelecekte hem eğitim olarak hem iş olarak hem de yaşam tarzı olarak size fayda sağlayacaktır. Ben hepinizin dinine diyanetine yakışan, vatanını ve milletini seven bireyler olarak yetişmenizi temenni ediyorum.” dedi.
Söyleşiye katılan öğrencilere Emniyet Spor Kulübü Başkanı Saffet Arslan, seccade hediye etti.
Kaynak: iha