Büyükşehir Belediyesi’nin TÜBİTAK ile birlikte Kayseri’ye kazandırdığı Kayseri Bilim Merkezi, sadece Kayseri’nin değil Anadolu’nun cazibe merkez oldu. Büyük ilgi gören Bilim Merkezi’ni beş ayda toplam 100 bin kişi ziyaret etti.

Kayseri’de özellikle çocukların gündemine bilimi sokan Kayseri Bilim Merkezi, Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK tarafından 52 milyon liralık yatırımla kuruldu. Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde 50 bin metrekare açık, 10 bin metrekare de kapalı alanda kurulu olan merkez birbirinden farklı ve ilginç sergi alanlarıyla her geçen gün daha fazla ziyaretçi çekmeye başladı.

Şehrimizin cazibesini artıran en önemli yatırımlardan biri haline gelen Kayseri Bilim Merkezi’nde günlük hayatımızdaki pek çok konuya bilimsel açıklama getiren 105 deney düzeneği, özel tasarım galeriler ve çocukların bilimsel çalışmalara katılabilecekleri atölyeler bulunuyor.

Bilim Merkezi’nin en dikkat çekici yerlerinden birisi de planetaryum. 14 metre çaplı kubbesi ve 109 koltuk kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük planetaryumunda eğitim ve eğlence amaçlı filmler gösteriliyor, temel astronomiden ileri astronomiye kadar pek çok konuda eğitim veriliyor. Planetaryumda bugünlerde pazartesi hariç her gün “Buzdan Dünyalar”, “Kozmik Macera”, “Mars İstilacıları” gibi filmler gösterilirken, “Güneş Sistemi” ve “Gökyüzü ve Takım Yıldızlar“ eğitimleri veriliyor.

Belirli aralıklarla atölyelerin açıldığı, farklı yaş gruplarına hitap eden etkinliklerin yapıldığı Kayseri Bilim Merkezi, yaz döneminde de çocuklar için bilim kampları düzenlemeyi planlıyor. İşte bu özellikleriyle sadece Kayseri’nin değil bölgemizdeki illerin ilgi odağı haline gelen Kayseri Bilim Merkezi’nin açıldığı günden bu yana geçen beş ayda 100 bin kişi ziyaret etti. Bu haliyle Bilim Merkezi, Kayseri gündeminde biliminde konuşulmasını sağladı.
Kaynak: iha