Sarıkamış Belediyesi tarafından projesi hazırlanan Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşleri Genel Müdürlüğü’nce desteklenen “Sarıkamış Kış Sporları Turizm Tesisi” alanı yol ve yağmur suyu drenaj hattı projesi işi Belediye ile ihaleyi alan firma yetkilileri arasında imzalanan sözleşme ile başladı.
Sarıkamış Belediye Başkanlığı makamında sözleşmeyi imzalayan Başkan Göksal Toksoy, burada yaptığı konuşmada, Sarıkamış’ta turizmin 12 ay ve sürdürülebilir şekilde olması için yapılan yatırımların çok önemli olduğunu belirtti.
Toksoy,Kars ve Sarıkamış yöresinde vatandaşların hayvancılığın yanında tek geçim kaynağının turizm olduğunu söyledi.
Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, “Devletimiz, Hükümetimiz son yıllarda gerek yaz, gerekse kış ve aynı zamanda spor turizmi anlamında tesisleşme bakımından ciddi yatırımlar yaptı. Tabi kayak merkezimiz bu yapılan faaliyetlerin odak noktası olduğundan buranın yol ve yağmur suyu drenaj hattının yapılması gerekiyordu. Hazırladığımız proje, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşleri Genel Müdürlüğümüzün destekleriyle ihalesi Ocak ayında yapılmıştı. Şimdi ’de ihaleyi alan firma yetkilileriyle işe başlanması için sözleşme imzaladık, hayırlı olsun” dedi.
Toksoy, Sarıkamış Kış Sporları Turizm Tesisi alanı yol ve yağmur suyu drenaj projesinin 7 milyon 149 bin liraya ihale edildiğini, projenin 600 gün içinde tamamlanacağını vurguladı.
Kaynak: iha