Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın eşi Figen Karaçanta, girişimiyle engelli bir vatandaşa akülü araç hediye edildi.
Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve eşi Figen Karaçanta evde bakım hizmeti alan ve yardıma muhtaç aileleri evlerinde ziyaret ediyor. Ziyaretlerde engelli ve yaşlılarla sohbet eden Başkan Karaçanta ve eşi Figen Karaçanta, ailelerden gelen talepleri dinliyor.
Evde bakım hizmetinin amacının vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek olduğunu dile getiren Başkan Karaçanta, bu hizmetin, çevresi ve akrabaları tarafından bakımı gerçekleştirilemeyenler için verilen bir hizmet olduğunu ifade etti.
Bu doğrultuda ziyaretlerini sürdüren Başkan Karaçanta’nın eşi Figen Karaçanta, Halitpaşa Mahallesi2nde ikametgah eden engelli Güldane Kömekçiler’e, akülü arabasını teslim etti.
Figen Karaçnata, “Amacımız yaşlılarımızın ve hastalarımızın hayır duasını alarak onlara hiçbir zaman yalnız olmadıklarını, devletimizin ve belediyemizin şefkat elinin her zaman yanlarında olduğunu göstermektir. Elimizden geldiği kadarıyla engelli vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz” dedi.
Güldane Kömekçiler’de Figen Karaçanta’ya teşekkür ederek, artık rahatlıkla cadde ve sokaklara çıkabileceğini belirtti.
Kaynak: iha