Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte Kars’a geldi.

Kars Harakani Havalimanı’nda Bakan Eroğlu ve Arslan’ı Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Jandarma Alay Komutanı Albay Serdar Güngör, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, İlçe Belediye Başkanları, daire amirleri, partililer ve çok sayıda vatandaşlar karşıladı.

Bakan Eroğlu Kars Valiliğini ziyaret ederek, Valilik Şeref Defterini imzalarken, Vali Doğan ise günün anısına Bakan Eroğlu’na plaket taktim etti.

Kars Valiliğinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Kars’ta birkaç kez ağırladıklarını belirterek, “Her geldiğinde sağ olsunlar müjdeler veriyorlar. Bizim bölgemiz açısından barajların, sulama sularının, göletlerinin ne kadar önemli olduğunu zaten işi olması hasebiyle biliyorlar ve bugün de sağ olsunlar gerek Kars’ta gerek Kağızman’da gerek devamında Tuzluca ve Iğdır’da da inşallah hem müjdelerini verecekler hem çalışmaları yerinde denetleyecekler. Kars için çok önemsediğimiz Koçköy ve Kağızman Barajları ile ilgili de hocam söyleyecektir ama ben sadece bir cümle söyleyeyim; Koçköy özellikle sulanabilir arazisinin sulanması adına barajı çok önemsiyordu, Kağızman da meyvecilik ile uğraşan bir ilçemiz dolayısıyla sulama suyunu gerçekten hasretle, dört gözle bekliyordu, müteşekkiriz biz. Sizleri bugün Kars’ta ağırlıyor olmaktan, sizlerle birlikte çalışıyor olmaktan duyduğum memnuniyetle tekrar hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Kars’a ayrı bir gönül bağı olduğunu belirterek, “Kars’a ben defalarca geldim. Son bakanlık dönemimde 8 defa geldim. Benim eşimin dedeleri Benliahmet Köyünden Giresun’a oradan da İstanbul’a göçmüşler. Dolayısıyla buraya bir gönül bağımız var, o bakımdan Kars’a ne yapılsa azdır” ifadesini kullandı.
Kaynak: iha