Karagöl Mürettebatı: "İnsanlıktan çıkmış durumdayız"

www.KaptanHaber.Com internet haber sitesinde yer alan habere göre, Karagöl gemisi mürettebatı, yakınlarına gönderdikleri bir mektupla çok zor durumda olduklarını, korsanların kendilerine çok kötü davranmaya başladıklarını bildirdiler.

KaptanHaber.Com'u telefonla arayan Karagöl gemisi mürettebatından birisinin yakını, mürettebatın son durumuyla ilgili bilgiler verdi.

Kaptanhaber.Com'a mürettebatın hep birlikte kaleme aldığı bir mektubu da gönderen mürettebat yakını; "Karagöl gemisi mürettebatı zor durumda. Birkaç günlük kumanyaları kaldı. Acilen yardıma ihtiyaçları var" dedi.

Haberi yapan KaptanHaber.Com mektubun tamamını yayınlamayı şu aşamada yararlı bulmadıklarını fakat mürettebatın acil yardım talebini duyurmayı insanlık görevi olarak gördüklerini haberde belirtmiş.

3-4  Günlük Yakıt ve Kumanya kaldı

Mürettebat tarafından yazılan mektupta, kendilerini kaçıran korsan gurubuyla YASA Neslihan'ı kaçıran korsan gurubunun aynı olmadığı belirtiliyor.

Mektupta; Karagöl gemisinde 9 Ocak günü en geç 10 ocak tarihinde yakıtın tamamen biteceği ve jeneratör çalışmayacağından gemide elektrik ile ilgili hiç bir işlem yapılamayacağı belirtiliyor.

Gemideki kumanyanın korsanlar tarafından da kullanıldığı bu yüzden hızla tükendiği, hafta sonunda ellerinde "kumanya namına hiç bir şey kalmıyacağı" nı belirtmekteler.

Gemi mürettebatı mektuplarında 27 Aralık günü "korsanların gemi personelinin tamamını köprüüstüne çekip kamaraların tamamen dağıtıldığını, korsanların tüm şahsi eşyalarını aldıklarını" yazıyor. Boş bir kaç kamaranın ve yaşam mahalli kapılarının korsanlar tarafından parçalandığı belirtilmekte, ayrıca daha vahimi, 27 Aralık tarihinden bu yana 14 mürettebatın köprüüstünün sancak tarafında silah altında tutuldukları anlatılmakta ve "insanlıktan çıkmış durumdayız" denilmekte.

Korsanların yiyecek ve su kısıtlamasına gittiği de belirtilen mektup geminin personelinin sağlık durumunun da günden güne bozulmakta olduğunu bildiriyor.

Mektup "Durumumuz ciddi olup elimizdeki tüm imkanlar tükenmiştir" feryadıyla bitiyor.

Gemi kaptanı bu durumu tahmin etmişti

Gemi kaptanı Mümtaz Temeltaş; 55 günü bulan kaçırılma olayının ilk günlerinde KaptanHaber.Com'un uydu telefonu ile kurduğu bağlantıda sorularını cevaplarken bu durumu tahmin etmişti.

"Yakıtımız suyumuz kumanyamız yerinde bizi 30 gün götürecek kadar var." diyen gemi kaptanı Mümtaz Temeltaş, "bu işin normal yollarla çözümüne bakalım. Türkiye’de ne olup bittiğiyle ilgili haber alamıyoruz. Durum şu anda kötü değil. Önümüzdeki 30 gün içerisinde imkanlar daraldıkça insanların moralleri bozulup sinir katsayıları yükselebilir. Daha kötü duruma düşebiliriz ama dediğim gibi bu iş inşallah yakın zaman içerisinde çözülecek." demişti.

Mümtaz kaptanın o günkü röportajının tamamını okumak için TIKLAYINIZ.

Korsanların tutumu değişti

İlk zamanlarda gemi mürettebatına çok iyi davranan korsanlar yaşam mahallerine girmiyorlardı. Kendileri köprüüstünde kalıyor mürettebatın kamaralarında bulunmasına müsaade ediyorlardı.

Ancak son 10 gündür korsanların tutum değiştirdikleri belki de fidye anlaşmasını hızlandırmak için mürettebata insanlık dışı muamelede bulunmaya başladıkları anlaşılıyor.

Editör: TE Bilişim