Kadın ilk anadır benim gözümde  ; çocuğu olsa da olmasa da. Kokusu  yeter bebesine. Doğurur kadın, büyütür, sever, her şeyini karşılıksız verir . Ölürken bile “Ebva” da mutludur evladından önce gittiği için. Fedakarlık anıtıdır.  Kardeştir kadın kıyama

Kadın ilk anadır benim gözümde  ; çocuğu olsa da olmasa da. Kokusu  yeter bebesine. Doğurur kadın, büyütür, sever, her şeyini karşılıksız verir . Ölürken bile “Ebva” da mutludur evladından önce gittiği için. Fedakarlık anıtıdır. 

Kardeştir kadın kıyamazsın saçının teline. Tek damla gözyaşı  acıtır içini.

Haladır, teyzedir kadın, yolu gözlenen ziyaretine koşulan...

Pamuk elli ninedir o .Kıyısında huzur bulursun entarisinin. Çanakkale i hatırlatır güven duygusuyla sarmalar seni.

Arkadaştır, dosttur. Sıkıştın mı koşup eriştiğin kapısına.  Merttir kadın. Adam olmak lafının gerçek muhatabı odur. 

Eştir, sevgilidir hayatını paylaşacak kadar güvendiğin.

Yöneticidir . Emek hırsızlığının yüzsüzce pişkince yapıldığı  günümüzde  emeğin güvencesidir o.

Bilim insanıdır. İnsanlık için araştırır geliştirir bulur. Erkek kadar zekidir, dahidir.

Siyasetçidir. İlgilidir ülkesinin,insanın sorununa, sıkıntısına. Baş kaldırır, isyan eder, insana ait her güzel değerin savunucusudur.

Doktordur, hemşiredir, sağlık memurudur. Kışın en sert yüzünde çoğunun kaçtığı mezralara köylere gider kimsesizlerin anası bacısı olur .

Öğretmendir kara başlı çocukların kuş konmaz kervan geçmez yoksul yörelerinde. Aydınlık yüzüdür orada bir köy var uzakta dediğimiz yerlerin.

Ve o artık ülkemizde Kaptandır, Süvaridir, Baş Mühendis, Efendi Kaptan, Mühendis Hanımdır. Bizden biri olmuştur. Barbaros un torunudur. 

Türk Kadını dünya denizlerine baş vermiş  enginlere giden gemilerin mert, yiğit, korkusuz ve başarılı denizcisidir artık.Türk Denizcilik Sektörünün ülkeye sağladığı milyarlarca dolar girdide onun da emeği, alın teri vardır. İnsan için tartışmasız en zor en yıpratıcı işlerden biri olan denizcilik mesleğinde onun varlığı ve başarısı kadınımızın iradesi, zekası, çalışkanlığı,sabrı ve gücünün en çarpıcı örneğidir. Büyük harflerle not edilmelidir.

Kadınlarımızı denizcilik sektörünün her alanında daha fazla görmek dileğimi belirtirken  örnek teşkil edip cesaret veren başarıları için “özellikle denizde çalışan” bütün hanım kardeşlerime, şükranlarımı sunarım. Erkek kadın ayrımını biyolojik farklılıkların sınırlarına mahkum edip “insanın” isterse neler yapabileceğini tekrar gösterdiğiniz için hepinizin mübarek ellerinizden öperim.

Süvari Hanımlar, Baş Mühendis Hanımlar, Mühendis Amine  , Efendi Kaptan Zübeyde Hanımlar;  Allah yolunuzu açık etsin , pruvanız neta olsun.

Sevgiler herkese...