Kabotaj ve Denizcilik Bayramı Kırşehir'de Hirfanlı Barajı tesislerinde kutlandı.

Orta Anadolu'nun denizi konumunda bulunan Hirfanlı Baraj gölü' bu yıl Kabotaj ve Denizcilik Bayramı etkinliklerine evsahipliği yaptı. Kutlamalar çerçevesinde yelken yarışları, tekne gezileri, türkü şöleni ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.

AK Parti Kırşehir Milletvekileri Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Kırşahir Valisi Lütfullah Bilgin, Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır, Kaman Kaymakamı Şaban Acar, Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak ve çok sayıda vatandaş katıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği kutlamalara çevre illerden gelen vatandaşlar da katıldı.

Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu Türkiye'nin bir deniz ülkesi olduğunu ve çok geniş kıyı şeridi bağlantısı bulunduğuna dikkat çekerek" Dünya ticaretinin yüzde 90'ı deniz yoluyla sevk ediliyor. Ancak bizde istenilen seviyeye henüz gelinmedi. Denizi halka sevdirmek, ticaret ve su sporları da dahil her ne olursa olsun geliştirmek için müsteşarlık olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Kırşehir Valisi Lütfullah Bilgin de organizasyonda emeği geçen bütün resmi kurum ve sivil toplum örgütlerine teşekkür etti. Kaman Belediye Başkanı Necati Çakır da bu yıl Kabotaj ve Denizcilik Bayramı'nın İç Anadolu'nun denizi konumunda bulunan Hirfanlı Barajı'nda kutlanmasından dolayı gurur duyduklarını kaydetti.

Kaman Kaymakamı Şaban Acar ise bayram etkinliklerinin ilçelerinde yapılmasından dolayı Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı, Kırşehir Valiliği, Kırşehir ve Kaman Belediye Başkanlıkları ile Türkiye Yelken Federasyonu, Amatör Denizcilik Federasyonu, Hirfanlı Barajı Elektrik İşletme Tesisleri ve Ankara Yelken Klubüne teşekkür etti.

Etkinlikler kapsamında Ankara, Antalya, Adana, Mersin, Hatay, Isparta, Burdur, Van, Adıyaman, Bitlis ve Şanlıurfa Yelken kluplerinden 100 'e yakın bay ve bayan sporcu yarıştı. İlk defa yelken yarışı izleyen Kırşehirliler yarışmacılara yoğun sevgi gösterisinde bulundu.

Zaman

Editör: TE Bilişim