İzmir’in çocukları denizle buluştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 30 Eylül’de “Denizle tanışmayan çocuklarımıza yelken yaptıracağız” diyerek verdiği sözü tuttu. İzmir’in denize kıyısı olmayan mahallerinden gelen 37 çocuk yelken eğitimi almaya başladı.

30 Eylül’deki İzmir Körfez Festivali’nde deniz ve yelken tutkusunu kentin arka sokaklarına da taşıyacaklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sözünü tuttu. İzmir İnciraltı’ndaki yelken ve kano tesisini baştan aşağıya yenileyip hizmete sunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün ilk konukları Kadifekale ve Toros mahallerinden gelen çocuklar oldu. Soyer’in isteği üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü yönetimi, 37 çocuğa yelken ve kano temel eğitimi verdi. İnciraltı’nda “İzmir’in çocukları denizle buluşuyor” etkinliğinde optimist tekneleri ve kanolarıyla denize inen çocuklar, onları izleyen ailelerine gurur dolu anlar yaşattı.

Kano ve optimist kullanan Kadifekale ve Toros mahallelerinden gelen çocuklarla eğlenceli dakikalar geçirdi. Çocukların velilerinin teşekkür ettiği başkan Tunç Soyer, “Diliyorum ki, denizi yelkeni çok kısa zamanda sevdiklerini söyleyen bu çocuklarımız, çok iyi bir sporcu veya mahalledeki arkadaşlarını bu sporu öğretecek iyi bir eğitmen olacak. İnciraltı’nda sağlanan müthiş sinerjinin daha da büyütüleceğine inanıyorum. Çocuklar bana çok eğlendiklerini söylediler. Beni de çok mutlu ettiler. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Başkan Soyer, İnciraltı’nda yenilenen Kano ve Yelken Tesisi’ni de inceledi. İnciraltı’ndaki etkinliğe Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, İzmir Büyükşehir Belediyespor Yönetim Kurulu Başkanı Ersan Odaman ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı Hakan Orhunbilge de katıldı.

Kaynak: iha