İzmir’in Çeşme ilçesinde düzenlenecek 5. Uluslararası Çeşme Open Satranç Turnuvasında, 39’u ünvanlı 450’ye yakın satranç sporcusu Çeşme’de satranç heyecanı yaşatacak.

12 - 18 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Satranç Turnuvasında, A ve B kategorileri karşılaşmaları Çeşme çarşısındaki tarihi Aya Haralambos Kilisesinde, 10 yaş altı sporcuların yarışacağı C kategorisi ve 14 yaş altı sporcuların yarışacağı D kategorisi karşılaşmaları da Çeşme Kapalı Spor Salonunda yapılacak. 5. Uluslararası Çeşme Open Satranç Turnuvası, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Satranç Federasyonu, Çeşme Belediyesi, Ulusoy A.Ş. ve IC Çeşme Marinanın destekleriyle gerçekleştirilecek.

3 Özel gösteri maçı

Gelenekselleşen turnuvada bu yıl üç özel gösteri de gerçekleştirilecek. İsteyen her sporcunun katılacağı ve hızlı maçların oynanacağı Yıldırım Turnuva, Aya Haralambos Kilisesinde yapılacak. Sırbistanlı Grand Master (Büyük Usta) ünvanlı Siniza Draziç, Çeşme Belediyespor Satranç Takımının 20 oyuncusuyla, Cumhuriyet Meydanında simültane Satranç Gösterisi gerçekleştirecek. Son özel gösteri de ise, IC Çeşme Marina’da, denizin üstünde kurulacak platformda, Ukraynalı Grand Master Vladimir Baklan ile Türk Women Grand Master (Kadın Büyük Usta) Betül Cemre Yıldız arasında bir satranç karşılaşması yapılacak.

39 ünvanlı satranç sporcusu

Türkiye, Ukrayna, Romanya, Gürcistan, Belçika, Azerbaycan, Rusya, Özbekistan, Sırbistan, Bulgaristan ve İran’dan satranç sporcularının katılacağı turnuvada, 15 Grand Master (Büyük Usta), 1 Women Grand Master (Kadın Büyük Usta), 8 International Master (Uluslararası Usta), 8 FIDE Master (FIDE Ustası), 2 Candidate Master (Usta Adayı) ve 5 Woman Candidate Master (Kadın Usta Adayı) yer alacak. Turnuvaya Türkiye’den Grand Master ünvanlı, 2501 ELO puanına sahip Kıvanç Haznedaroğlu ve Woman Grand Master ünvanlı, 2 bin 350 ELO puanına sahip Betül Cemre Yıldız katılacak.

12 Haziran’da, saat 16.00’daki açılış töreninin ardından başlayacak olan turnuva, 18 Haziran tarihinde, saat 15.30’daki ödül töreniyle son bulacak.
Kaynak: iha