Aliağa Çaltılıdere Mahalle Muhtarlığı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Çaltılıdere Uçurtma Şenliği’nin bu yıl 9.’su yapıldı. Çaltılıdere Mahallesinde bulunan havuzbaşı piknik alanında gerçekleştirilen uçurtma şenliğinde, rengarenk uçurtmalar Çaltılıdere semalarını süsledi.

9. Çaltılıdere Uçurtma Şenliği, Aliağa Çaltılıdere Mahalle Muhtarlığı tarafından düzenlendi. Şenlik alanında Aliağalı vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılanan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, katılımcılarla tek tek selamlaştı, sohbet etti. Özellikle çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Serkan Acar, çocukların fotoğraf çektirme isteklerini de geri çevirmedi. Her yaştan uçurtma meraklısının ilgi gösterdiği etkinlikte katılımcılara dağıtılan uçurtmalar izdihama yol açtı. Başkan Serkan Acar, güzel havanın tadını çıkartan vatandaşlarla birlikte uçurtma uçurdu. Gün boyu devam eden etkinlikte gökyüzüne bırakılan yüzlerce uçurtma gökyüzünü şenlendirdi.

Yemek ikramı yapıldı, yarışmalar düzenlendi

Vatandaşlara Çaltılıdere Muhtarlığı tarafından etli nohut, pilav, turşu, lokma ve ayran ikram edildi. Ayrıca yine uçurtma şenliği kapsamında sadece el yapımı uçurtmaların katıldığı en güzel uçurtma yarışması yapıldı. Yarışmada birinci olan Petro Kimya İlkokulu’ndan Emirhan Karalı, ödülünü Başkan Serkan Acar’ın elinden aldı.

“Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin”

Etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Serkan Acar, “Geleneksel hale gelen uçurtma şenliğinin önümüzdeki yıllarda da devamını diliyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin” dedi.

“Şenlik havasında bir köy hayrı olsun istedik”

Uçurtma şenliğini ilk yıllarda sadece ‘Hıdırellez Dayanışma ve Kaynaşma Yemeği’ adı altında gerçekleştirdiklerini belirten Çaltılıdere Muhtarı Selahattin Yıldız ise, “Daha sonraki yıllarda uçurtma etkinliğini de ilave ettik. Köy halkı olarak şenlik havasında bir köy hayrı olsun istedik. Hem Aliağa’daki öğrenciler ve halk Çaltılıdere halkıyla kaynaşmış oluyor hem de buraya gelen misafirlerimize hayır amacıyla yemek ikramında bulunuyoruz. İnsanlar burada hem eğleniyorlar hem de kaynaşmış oluyorlar. Uçurma şenliğimize önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz” diye konuştu.

Katılım yoğun oldu

Katılımın yüksek olduğu şenliğe Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, başkan yardımcısı Mehmedali Özkurt, Aliağa eski Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Dur, Aliağa Emniyet Müdürü Gürcan Alev, Aliağa Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, Aliağa Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Aliağa Tarım Müdürü Levent Yönten, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kaynak: iha