2 Temmuz 2019 Salı günü İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesi Mezuniyet töreni yoğun bir katılım ve coşkuyla gerçekleşti.

İTÜ Denizcilik Fakültesi Tuzla Yerleşkesi’nde gerçekleşen törende, UZMAR Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Noyan Altuğ bir konuşma yaptı. Noyan Altuğ kendisinin de 1989 Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği mezunu olduğunu hatırlatarak başladığı konuşmasında; “Sektöre dahil olduğunuzu görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Şimdi görüyorum ki siz genç meslektaşlarım genç mezunlar buna hazırsınız. Sizleri bugünlere hazırlayan, aileleriniz ve hocalarımıza teşekkür ederiz. Bizlere bu imkanları sağlayan, bağımsızlığımız, cumhuriyetimiz ve çağdaş Türkiye’nin kurucusu, Baş Öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e minnettarız. Ben denizci bir ailenin ferdiyim, babam kaptan, ağabeyimde kaptan.1952 mezunu babam ‘beybabamız’ Kaptan Altay Altuğ’un, 2008 andacında yazdığı satırları okumak istiyorum. ‘Çalışınız, hep çalışınız. Ancak öyle başarılı olacaksınız. İTÜ’den aldığımız bilim ve feyz imkanları ile imkan sahibi olacaktısınız. Fakat İTÜ’yü de fakültemizi de hiç unutmayınız. Kapınız her zaman açık olsun. İstanbul Teknik Üniversitesi bizim köklerimizdir. ” dedi.

Altuğ sözlerine şöyle devam etti: "Günümüzün liderlerinin, sanayi devriminin yeni fazları ile birlikte, etkin kararlar alabilen, yükü taşıyan ve yönlendiren değil, yeri geldiğinde o yükü takımları ile birlikte taşıyan kişilerdir. Bu eşsiz tecrübeye yelken açan sizler, doğruluktan dürüstlükten, vicdan sahibi olmaktan asla vazgeçmeyin. Doğru bir insan olmak iyi bir insan olmak, her zaman kazandırır. Kendinize en iyi hediyeniz iyi insan olmaktır. Zoru başarın. Risk alın.Hayatın sizin önünüze çıkaracağı engelleri başaracağınız kadar önemseyin. Ve onları aşarken yalnız olmadığınızı İTÜ Denizcilik Fakültesi gücünün ve ruhunun yanınızda olduğunu asla unutmayın".