ABD Gümrük ve Sınır Koruması Panama bayraklı olduğu tespit edilen bir dökme yük gemisine, gemide istilacı böceklerin keşfedilmesi nedeniyle ABD sularını derhal terk etmesini emretti.

Tarım tehdidi oluşturuyor!

M/V Pan Jasmine isimli geminin 17 Temmuz'da Hindistan'ın Paradip kentinden çıktıktan sonra Meksika üzerinden ABD'ye geldği belirtiliyor. Geminin ilk incelemesinde ABD için büyük bir tarım tehdidi oluşturduğu bilinen iki tür olan Cerambycidae ve Myrmicinae dahil olmak üzere beş ayrı zararlı böcek türü keşfedildiği belirtildi.

Bunun yanı sıra çok sayıda ve değişik türde böceğin varlığı nedeniyle geminin derhal ABD'den ayrılması emredildi.

1996'da yaklaşık 7.000 ağacın yok olmasına neden oldular!

ABD Gümrük ve Sınır Koruması'na göre, cerambycids 1996'da New York'ta ve daha sonra Chicago'da keşfedildi. Çin ve Kore yarımadasına özgü olan Cerambycids, yanlışlıkla ABD'ye ithal edildi. Aynı dönem iki yıl içinde bu böceklerin istilaları yaklaşık 7.000 ağacın yok olmasına neden oldu. USDA Orman Hizmetleri rakamlarına göre, 1996 ve 2013 yılları arasında yürütülen eradikasyon kampanyalarının maliyetinin 537 milyon doları aştığı tahmin ediliyor.

New Orleans Bölgesi Liman Müdürü Terry Edwards, "Eğer yük ABD'ye boşaltılmış olsaydı, böcekler yerel yaşam alanını istila edip hesaplanamaz hasara yol açabilirdi.'' ifadelerini kullanarak denetleme yapan personel ile gurur duyduğunu dile getirdi.

Editör: TE Bilişim