İşte O Kroki

Milliyet gazetesi, 1.5 ay önce Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla gözaltına alınan Albay E.Y.B. ve Binbaşı İ.G’nin üzerinde bulunan krokiyi yayımladı.

Özentisiz bir şekilde hazırlanan krokide iki bölüm yer alıyor. Üst kısımda yer alan bölümde “Sokullu” yazan bir yol gösteriliyor.

Alttaki bölümde ise ana cadde üzerinden çeşitli yollar tarif ediliyor. “Köprü üstünden çık" ifadesiyle bazı işyerlerinin isimleri gösteriliyor. Bu bölümde oklarla istikamet tarif ediliyor.

Ana caddeden oklarla tarif edilen yolun bitiminde yuvarlak içine alınmış "HP" ifadesi bulunuyor.

'Bozulan bilgisayar için çizildi'

Seferberlik Bölge Başkanı Albay Y.A’ın ifadesinde krokiyle ilgili olarak şunları söylediği belirtilmişti: “Öğrendiğime göre astsubayımız M.U, bozulan bilgisayar yazıcımızı tamir için göndermiştir. Bu krokiyi, götürecek askere çizdirmiştir. Krokiyi de astsubay U. çizmiştir. Krokiye rağmen asker HP'nin yerini bulamamıştır. Yardım aldığı polisin tarifi üzerine bulmuştur. Bu olay yaklaşık iki ay önce gerçekleşmiştir."

Albay B. de ifadesinde "Araçtan çıkan krokiden, arama sırasına kadar haberim olmadı. Aramada bulunduğu söylenince gördüm. Olaydan sonra kendi aramızda konuşunca, bunun bilgisayar tamiri için Astsubay U'nun askere çizdiği kroki olduğunu öğrendim" demişti.

Albay, krokideki okların yönleriyle ilgili soruyu da "Okların ters mi düz mü olduğundan bilgim yoktur" diye yanıtlamıştı.

'Kozmik Oda'ya girilmişti
19 Ocak'ta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yakınlarında Albay E.Y.B. ve Binbaşı İ.G’nin yakalanmıştı.

Askerlerden birinin Bülent Arınç'ın evinin adresinin yazılı olduğu kağıdı yutmaya çalıştığı iddia edilmişti.

Olayın ardından Başbakan Yardımcısı Arınç'a suikast iddiasıyla başlatılan soruşturmada, Özel Kuvvetler'deki "kozmik oda"da arama başlatılmıştı.

Editör: TE Bilişim