''FATİH'' VAPURU HİZMETE GİRDİ

Büyükşehir Belediyesinin Yenikapı-Yalova hattında çalışacak "Kanuni Sultan Süleyman" ve "Yavuz Sultan Selim" hızlı feribotları ile "Fatih" yolcu vapurunun hizmete girmesi dolayısıyla Sirkeci İskelesi'nde düzenlenen törende konuşan Erdoğan,İstanbul'un gelişmesi ve ilerlemesinin kendilerini sadece kent adına sevindirmediğini belirterek, İstanbul'un yapılanlarla Avrupa başkenti olduğunu, şimdi ise dünya başkenti olmaya hazırlandığını söyledi.

Dünyanın İstanbul'dan öğreneceği birçok değer ve güzellik bulunduğuna işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"İstanbul'u tanımayanlara söylüyorum, sizler gayet iyi biliyorsunuz. Bazı ithaller yapılıyor. O ithal gelenlere söylüyorum, bak bu denizin altından şimdi şuracıktan ta karşı tarafa, Üsküdar'a geçen 11 tane tüp var. Eğer arzu edersen, o tüpü de sana gösteririz. Bunları da öğrenmekte fayda var. Çünkü bunların liderleri, genel başkanları sadece karada ulaşımı bilirler, bir de havadan.  Ama AK Parti iktidarı, AK belediyecilik bunları da gösteriyor. Havada da karada da denizde de denizin altında da ulaşımda biz varız. Bu adımları attık, atıyoruz. Bunları halkımıza yaşattık, yaşatıyoruz ve yaşatmaya da devam ediyoruz. Her şey Türkiye için, her şey İstanbul için..." 

Kaptan şapkası giyen Erdoğan, açılışın ardından hizmete giren gemilerde incelemelerde bulundu. Başbakan Erdoğan Fatih vapurunun da ilk yolcusu oldu.

 

BASBAKAN ERDOGAN  FATIH VAPURUNA BINEREK KAPTAN KOSKUNDE INCELEMELERDE BULUNDU.

BASBAKAN ERDOGAN  FATIH VAPURUNA BINEREK KAPTAN KOSKUNDE INCELEMELERDE BULUNDU.

Editör: TE Bilişim