Rüzgar sörfünün başarılı isimleri Türkiye Şampiyonu Çağla Kubat, Dünya Şampiyonları Ertuğrul İçingir, Bora Kozanoğlu, Lena Erdil ve onlarca sporcu bu yıl Beylikdüzü’nde Türkiye Windsurf Freestyle ve Slalom Şampiyonası’nda buluştu. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sporculara başarılar dilediği konuşmasının ardından start alan yarışlar, Gürpınar Sahili’nde görsel şölene sahne oldu.
Beylikdüzü Belediyesi’nde yeni kurulan ve spora verilen önemi daha da profesyonel adımlara ilerletmek için çalışan Spor İşleri Müdürlüğü, güzel bir işe imza attı. Her yıl farklı isimlerle, farklı noktalarda yapılan rüzgar sörfü şampiyonaları bu yıl “Türkiye Windsurf Freestyle ve Slalom Şampiyonası” adıyla Beylikdüzü’nde başladı. Gürpınar Sahili Rüzgar Sörfü Kulübü önünde yapılan şampiyonada desteği olan kulübün Başkanı Ebru Şenocak, sporculara başarılar diledi. Yelken Federasyonu’ndan hakemlerin denetlediği yarışlarda erkeklerde 10, genç erkeklerde 8, bayanlarda 6, genç bayanlarda 5 ve masterlarda 16 olmak üzere toplam 45 sporcunun mücadele ediyor.
Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da “Süreç umarım sakatlanma olmadan en problemsiz haliyle yaşanır. Sporun, sanatın, kültürün, hayatın uzağında kaldığımız sürece ayrışıyoruz. Bu ortamlar bizi birleştiriyor. Bu tip organizasyonlarda herkes bir arada oluyor. Tüm sporculara başarılar diliyorum” dedi.
Alınan sonuçlara göre ilk günü geride bırakan sporculardan erkeklerde Enes Yılmazer, genç erkeklerde Atakan Sönmez, bayanlarda Lena Erdil ve masterlarda Kürşat Serdar Varol ilk sırada yer aldı.
Kaynak: iha